lite frågor och svar på sistonde

POSTAT AV: MELINDA
är tröjan ifrån kiki riki? :)

Svar: Ja det är den!


POSTAT AV: ANNA
vad hände med taimaz egentligen det var länge sen du skrev om honom har det hänt något blir tacksam om du svarar

Svar: Vi har inte träffats på ett tag, både har haft mycket att göra i livet. Men vi har bra kontakt!

 

POSTAT AV: ÖZLEM
Hej Sevda, ska du flytta till Turkiet ? Och om du gör det vad är det tänkt att du ska göra där alltså då menar jag plugga eller jobba?

Svar: Heej Özlem. Ingen aning just nu asså, det beror på vad som kommer hända i mitt liv framöver just nu.. Jag vill ju inte lämna min mamma här.. och nu har det hänt lite saker med henne också som gör mig lite orolig.

Om jag flyttar till Turkiet närmaste året tänkte jag först plugga upp min turkiska så den blir perfekt innaan jag skulle plugga vidare/jobba. Och efter jag fått upp den till perfekt nivå som innan så tänkte jag göra iallafall en del av mina 3000 praktiktimmar. Jag måste praktisera 3000timmar efter gymnasiet för att bli helt klar frisör, eller aa ta gesällbrevet, vilket jag vill göra. Och jag har hört att man kan göra de timmarna utomlands och det skulle ju vara perfekt för mig då.. och sen börja jobba som frisör!

 

POSTAT AV: ANDERS
Jag har rökat i cirkja 9 år men slutat snart 1 år rökfri :)

Svar: Det är jätte bra!


POSTAT AV: AZRA
Hej fina Sevda!
Vart har du köpt/beställt ballongen med tryck du hade på din födelsedag. Jag fyller år snart så skulle uppskatta om du svarar så snabbt du kan.
Kram Azra

Svar: Hej Azra. Jag köpte den på en partybutik i kista galleria, minns inte va den hette men den låg en trappa upp ovanför adidas butiken.

 

POSTAT AV: ANONYM
Hejsan Sevda!
Jag har tidigare skrivit till dig angående Turkiska.
Jag har märkt att verben kommer sist i meningen. Som t.ex. Okulda gideceğim. Men idag upptäckte jag en ny låt: Ozan Çolakoğlu – Rüzgar Ft. Ferman Akgül. Men första meningen i den låten börjar med "Bir ses duyuyorum içerden" Jag blir så förvirrad eftersom att verbet är näst sist där. Hur blir det om jag skriver "Bir ses içerden duyuyorum " blir det fel då eller?

I Hadises nya låt Visal går refrängen såhär "Biliyorum biliyorsun
Biliyorlar her şey fani
Gidiyoruz sonsuza
İz bırakmak lazım adımlarla (da)" Då är ju verbet först på tredje raden. Är det nåt speciellt med orden som är efter verbet eller?

Men jag har en till fråga vad betyder "Aşk Kaç Beden Giyer"?
Jag skulle vara tacksam för svar inom kort om du har tid, annars har du en jättebra blogg. Ledsen för allt som hänt dig med din farmor och pappa. Hoppas du börjar må bättre snart:)! PS. jag vill också flytta till Istanbul:)

Svar: 1. Egentligen ska det vara: içerden bir ses duyuyorum. Men då detta är en låt sa har låtskrivaren valt att skriva mer som en dikt, vilket är ganska vanligt i turkiska låtar.

2. Den förstod jag inte riktigt vad du mena men som jag skrev innan sa år latarna oftast skrivna i mer poetisk stil vilket andrar på ord följden.

3. Det har det lite med tolkning att göra. I låten ''Aşk kaç beden giyer'' tycker jag det låter mer som i vilken form käleken är i. Nu vet jag inte exakt hur låter går eller vad hon sjunger om men det låter mer som om du frågar vilken skepnad killens karlek är i. Det är mer metaforiskt skrivet där hon jämför kläder med kärleken. Som kläder ändrar form och storlek sa ändrar karleken sig i form och storlek.


POSTAT AV: YASMINE
Sevdaa , kan du skriva bra klubbar eller dom du rekommenderar? Min favorit bloggiiis :)

Svar: Har testat nästan alla de kända klubbarna i Stockholm nu, iallafall alla de jag velat besöka. Men jag har nu hittat mina favoritställen efter 2år, så just nu är det Sture, vardagsrummet, berns(somrarna), Cafèt (bara på super sundays!) och amba! De där ställerna är typ aldrig dött, och går aldrig dåligt. Sjukt bra för de som vill ha lite blandad musik/folk och inte bara house. Och om man ska ut på en onsdag tycker jag Collage är bäst, om man mer vill ha en chill utgång sådär.

Beror på hur gammal du är också, de här klubbarna jag går till nu är de flesta 23+ och någon 20+ så om man är under det är det svårt att komma in ifall man inte känner någon. Om du är 18 eller 19 år så rekommenderar jag Nype eller Laroy. N-tourage som nu heter bara Victoria var också bra förut tyckte jag mitt första halvår typ. Nype var jag ofta på när jag var 18, det va som roligast då man var yngst där och alla i sin ålder hängde där. Laroy är typ som Nype, samma slags folk,storlek och musik.


POSTAT AV: ANONYM
hade jag varit du, så hade jag inte flyttat helt men jag skulle verkligen vilja bo där i kanske ett halvår eller mer, det är då man känner hur det känns och det är enklare att ta beslutet. kram!

Svar: Jaa, du har rätt! Man måste nog testa först, och inte bara flytta. Även fast Istanbul är min födelseplats, bott där 7,5 år och varit där varje år, det är ju inte nåt nytt för mig. Men det blir såklart nåt stort att flytta ifrån allt och alla här i Sverige

 

POSTAT AV: SELIN
Hej gumman :-), du har bloggat ett bra tag, undrar därför om du tjänar något på det? :-)

Svar: Heej! Nej jag tjänar faktist ingenting på min blogg, kunnat göra det men jag tycker det är fett jobbigt att hålla på å fixa me att lägga upp annonser hela tiden, försökte en gång sen gav upp så det är därför det är gamla reklam i min blogg jag inte orkat ta bort, tjänar inget på de.

 

POSTAT AV: ANONYM
haha omg då fick ni ögonkontakt o allt juu :D
du borde kramat o tagit kort :)

Svar: Jaa det fick vi och jaa jag borde tagit kort och kramat honom och tro mig ångesten kom efter haha! :(


POSTAT AV: DM
haha omg allt det du skriver om i dem första raderna stämmer så sjukt mycket in på mig med. Det är exakt så jag känner när jag kollar på serien. Hoppas du träffar honom igen. Jag vill verkligen träffa honom !!Vilken upplevelse det skulle vart tror skulle svimmat! haha;) kram på dig

Svar: Hahah visst känner man så! Jaa det hoppas jag med, då fan ska jag inte bry mig hur jag ser ut och bara be om ett kort snabbt haha! Jaa mitt hjärta gick i 180 asså blev chockad haha! Kram! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0