nyårsklänning!

 
Här är min nyårsklänning jag ska ha iår!Köpte den ifrån nelly för 399kr!! Galet snygg tycker jag men tyckte faktist den va finare på bild men men...tycker även att den är föör v-ringad men ajaaaa...
 
 
 
 

ny turkisk serie till Sverige :D!

 
Dilara smsade mig igår och sa om att en ny turkisk serie kommer till Sverige som kommer visas i svt!! Yeeey :D haha! Turkiska serier tar över heela världen snart ;)! haha. Har helt ärligt talat aldrig hört talas om 20 minuter som heter "20 dakika" på turkiska... det finns huur många serier som helst i Turkiet så det är svårt att hålla koll på alla! Exakt den dagen jag åker så börjar den på tv! Ska följa varje dag på svtplay hehe!
 
Är taggad för att se en ny serie. Har faktist tröttnat på lale devri nu.. har gått i 3 år och det handlar om saamma sak hela tiden kan de bara göra det till ett bra avslut men tydligen är det sista säsongen men har hoppat över lite för va så mycket efter... och fortfarande är. Medcezir vet jag inte va som hände .. har bara sett 2 avsnitt fortfarande har verkligen inte hunnit och det är typ 20de de är på nu.. den va skit bra men har bara glöömmt att kolla på den haha! adini feriha koydum gick ganska seegt senare är typ mitten av hela serien och vet inte ens vart jag är längre i den haha för följde andra samtidigt som jag tog före..
 
så sjuuuuukt vacker tjej jag dör!!! 

2013

Nu ska jag skriva en årsressume om 2013. Jaa va ska jag börja.. Första dagarna var skit roligt. Nyår 2012-2013 var skit kul och lyckat. 3 januari dagen innan min födelsedag så hade jag en stor fest på Willow och det va skit lyckat och alla vi hade skit roligt. 4 januari på min födelsedag gjorde vi en fet utgång och hade skit kul då med.
 
Dagen efter min födelsedag fick jag jobbigaste samtalet i mitt liv. Att min farmor fått hjärnblödning och hamnat i koma och kanske inte kommer överleva?!?!! Det va såån sjuuuk stor chock för oss alla. Jag förstog inte i början att det va så allvarligt. Jag förstod bara att hon hade typ fått en propp och låg på sjukhuset? Jag började ändå gråta floder för att det handlade om min finaste farmor. Bara 5 dagar innan pratade vi i telefon och allt var så bra med henne. Bara 2 månader innan träffade jag henne och allt var bra förutom 1 natt då hon ramla och allt det där.
 
Jag förstod inte att det var så allvarligt förens min mamma kollade på mig helt stum och ba vi har inget val Sevda vi måste åka... det va då jag tänkte vaa?! Är hon så dålig? Att vi måste ända till Istanbul för att va där för henne?! Fattade ingenting. Jag bokade biljett snabbt och vi åkte 2 dagar efter. 2 dagar utan sömn och bara av oro och mer och mer fick vi höra att hon var ännu sämre än vad vi trodde. Tänkte hela tiden. Kommer hon överleva? Kommerhon dö? Kommer hon bli normal igen OM hon vaknar? Vad ska hända efter henne död? Vad ska hända med mig? Hennes lägenhet? Hur ska jag leva utan henne om hon dör?!!?
 
Kommer dit får träffa henne endast 5 minuter 2 gånger, 2 dagar. Jag ville ju vara där för henne 24/7 dag in dag ut...Minns att andra gången jag va där, sista gången..så såg jag att hennes hjärta va lite svagare på sån där apparat.. och det gjorde ju bara allt jobbigare...men att se henne där.. Värsta jag sett i hela mitt liv. Att se någon som har såån stor del i sitt hjärta, en man älskar mer än sitt liv i sånt tillstånd med bara slangar överallt och inte ens märker att jag ens satt där och höll hennes hans och pratade med henne... det döööda mig så sjukt mycket inombords asså jag mådde verkligen illa och va sekund nära på att svimma om jag inte hade gått därifrån och tagit luft och drack massa vatten..
 
Sedan fick man samtalet att hennes hjärta stannat och beskeded att jag aaaaldrig mer i mitt liv kommer få se henne igen, få prata med henne, umgås med henne, krama henne, äta med henne, pussa på henne aaallt! Asså 11 januari 2013 är en dag då en stor del inom mig bara dog. Dog. Efter den dagen har jag inte kännt mig hel. Och inte för att jag ens kännt mig hel på 14 år snart men det var bara liksom över gränsen allting. För mycket bara.När det inte ens gått 1 enda jävla dag är hennes begravning. Att se henne begravas var bara för mycket.
 
Sen när det inte ens gått 1 dag pratar alla om att jag ska ärva hennes lägenhet. När jag inte ens kan tänka på om jag ens är i en jävla mardröm eller om det är verklighet. Allting gick såååååååå sjukt snabbt asså fattade 0 typ. Sen dagen efter det började vi rensa liite av hennes kläder och så...mitt huvud höll på att sprängas 1000 gr..
 
All huvudvärk jag haft efter det. Inte nog med att jag ska sörja över att jag förlora henne. Alla högvis med grejjer jag hade att göra i skolan...Vänner som svek än i sitt värsta tillstånd. Killar som gick än på nerverna. Och endåå gick jag till skolan med 1 timmes sömn flera gånger. Bara för att inte ha frånvaro. Förstog inte ens nånting på lektionerna och bara satt där som en idiot med hjärnan i en annan planet. Försökte plugga men gick inte så bra. Många gånger gick jag inte på morgonlektionerna och gick senare. Just för att jag va så död efter ingen sömn .Och största huvudvärken frågan: näär ska jag åka till Istanbul för att fixa allt?! Hade ont i magen bara att tänka på allting. Hade 3 månader på mig att åka tillbaka för att inte få böta. Bara stressen att åka dit då inte min farmor fanns där längre. När allt bara kändes som en mardröm. Hur ska jag fixa allting? Hinner jag på 1 vecka?
 
Sen hände faktist en grej som fick mig att må bättre. Det var en natt... det bara slog till, det va som att aaallt bara "sprack" ... jag hade "förnekat" allt som hänt så mycket, så i skolan lekte jag som inget hänt, framför vännerna och allting. Började festa efter 2 månader tror jag men ändå framför alla va helt vanlig. Och det va en dag aaaaallt bara kom upp i mitt huvud och skuldkänslor börja komma mer och mer för allting som hänt och det va som att sätta på en kran i flera timmar och inte vet hur du ska stänga av. det bara forsa, forsa och forsa tårar och det gjorde så oooont i hjärtat att tänka på allt allt allt. Kände verkligen som att jag va så lågt nere som i en jord. Verkligen på botten. Visste inte va jag skulle ta mig till det kändes som att va i en skog helt ensam mitt i natten och inte hitta vägen ut.. va heelt förstörd den kvällen och minns att min fina Alale pratade me mig skit länge i telefon och sen 4 på natten kom och träffa och trösta mig.. sen när jag kom hem hände det nåt... fööör lång historia att förklara meen jag VET att min mormor, farmor eller min pappa va i min lägenhet och jag blev så sjuukt mkt bättre efteråt för att jag insåg verkligen att även fast de är döda, även fast de inte lever på jorden så lever deras själar viid mig heeeeela tiden.. att de inte lämnat mig heelt. Och deet va som att bara det klättra jag upp längre upp och mådde mycket bättre. Och varje gång jag måde skit dåligt igen för det så visade de sin närhet igen för mig... sjuuuuukt..!!!
 
Åkte till Turkiet igen i mars. bodde hos släktignar 2 nätter och och dit gick bra och min bebis Aylin kom 2 dar efter och rädda min resa så den blev mycket en vad den skulle blivit om jag hade åkt ensam. 
Allt blev klart. I mars liksom ägde jag en helt egen lägenhet som bara är min. Var en sjuk konstig känsla. En av mina största drömmar i livet har varit att äga en lägenhet i Istanbul en vacker dag. Och liksom flytta tillbaka en dag. Men inte ville jag att det skulle ske på ett sånt här sett? Jag ville tjäna mina egna pengar och köpa det själv. Inte att min farmor ska dö för att en sak ska hända. Men det kändes lite lättare när det va klart med papprerna. 1 grej klar liksom. Men sen hade jag lägenheterna i mina tankar 24/7. Den bara stog där helt orörd. Hade en heel 4a att tänka på att rensa i sommar.. Vart ska man börja? Vaaad ska man slänga? Vad ska man behålla? Hur lång tid kommer det ta?! När och hur länge behöver jag stanna och vart ska jag bo när jag vägrar att bo där helt ensam?
 
I juni tog jag studenten.. äntligen. Efter 13 års slit i skolan så tog jag äntligen studenten. Och helt ärligt så är jag nöjd över mina betyg. Hade jag för det mesta haft bra tider i mina 4 gymnasieår skulle jag kunnat ge mycket mer. Visst var det ibland bara lathet men faktist var det oftare att jag verkligen inte bara orkade. Studenten var en av min bästa dag i mitt liv. Fyfaaan va kul jag hade! AALLT verkligen sjuukt lyckat och fan va kul vi alla hade. Det är så kul att mina vänner kan fortfarande prata om min student om hur rolig och lyckad den va! skit kul att höra. Hade hyrt undervåningen på en restaurang på kvällen sen kom en limmo och hämta oss och vi fortsätte på sture ! Det va fest24/7 heela dagen! Blev även nagelberoende efter min student hahaha kunde inte leeva utan låånga gele naglar, doog för de. Va så van så kunde inte göra nåt uutan de. Sen när jag va i Turkiet så tyckte iingen kille om de typ de ba vafan e det här typ hahaha i Sverige är det fett snyggt men i Turkiet ser många på det som "trash" och tjejer tyckte också det såg lite annorlunda ut..
 
 
Efter några veckor åkte jag till Istanbul igen. Nu var den jobbigaste biten kvar av allting. Rensa hela hennes stora 4a... Fick jätte mycket hjälp av min släkting. Det skulle tagit fan månader om jag hade gjort helt ensam. Så sjuuuukt mycket grejjer hon hade tror ingen skulle förstå haha!! Vi rensa lägenheten varenda dag i över/i en hel vecka. Äntligen när det var klart så var renoveringen klar. Välja golv, väggar, kök, badrum allting! Det var däremot kul att göra. Jag har alltid tyckt renovering, möblering och sånt är skit kul. Även fast det va skit jobbigt för det va så mycket som skulle göras. Och det gick så seeeegt. Sedan åkte jag till Catalca, Bodrum några dagar och efter någon dag till Alanya i 1 vecka med Asall. Skit kul och lyckad resa med mycket sol, bad och fest förutom att jag blev ganska sjuk sista dagarna. Sedan någon/några dagar efter kom Malin och hälsa på mig i Istanbul. Byggarna lovade att det skulle bli klart tills innan hon kom men pga att det va bayram och allt så va allt kaos när Malin kom så vi bodde hos olika vänner. Det va lite synd faktist för det gick inte som planerat men vi gjorde bästa vi kunde av situationen och hade skit kul ändå så jag tycker det va lyckat som fan ändå!
 
Bara badrummet var klart. Resten av lägenheten var total kaoos.. Var tvungen att åka tillbaka. Åkte tillbaka för att göra en prövning jag hade sen gymnasiet. Jag hade pluggat på helt fel grejjer, jag klarade nästan hela prövningen förutom 1 del och fick då ig. Tog åt mig som fan. Åker ända till Sverige, lämnar hela renoveringen för att jag tänkte aa min sista chans. Helt jävla fail. Aja fanns inte mycket att göra åt. Bokade min biljett tillbaka, åkte tillbaka 2,5 veckor efter igen. Väntade till efter min mammas födelsedag. Jag bokade för 6 veckor för tänkte så jag har tid för att fixa allt som är kvar, sen farmors gravsten, kontrakt och sånna grejjer sen ville jag liksom andas ut och känna frihet att allt är klart så jag kunde ha kul också. Denna gång skulle jag bo ensam, helt ensam. I min farmors lägenhet. Men som nu är som en helt splitterny en helt annan lägenhet. Minns mitt hjärta gick i 180 för kändes ba skummt allting. Går in i lägenheter tänder alla lampor ser att ALLT är heelt klart. Fick en chock och blev samtidigt glad.. trodde inte golven skulle va klara. Första nätterna va det skit jobbigt att sova ensam, hade skit svårt faktist. Men det blev bättre med tiden och många vänner sov hos mig så det kändes bra. 
Fixade farmors gravsten. Små saker i lägeheten som va kvar att fixa. Skrev på kontrakt om att hyra ut den och sen sista veckorna njöt jag bara av tiden där. Blev jätte bra vän med Fasla de 3 månaderna jag va där. Trodde aldrig att vi skulle klicka så bra med tanke på att hon är 7 år äldre tänkte att hon skulle se mig lite som en snorunge haha men vi klickade skit bra och vi har "kännt" varran sen vi va små men bara mest vetat om varandra. å det va skit kul att ha en svenskturk vän där liksom som ändå jag känner att jag har som en av mina nära vänner för vi har jätte bra kontakt även nu när jag är i Sverige och kan prata om exakt allting.
 
Sedan förlängde jag min biljett. När jag fick veta att de skulle flytta in senare än planerat. Aylin och hennes mamma kom en vecka. Vi hade skit kul tillsammans hela veckan. Sedan hade jag 10 dagar kvar. Jag blev så van, så van att vara där. Kändes som att jag skapat ett "nytt liv" där, fick nya vänner och så och det var sjukt svårt att lämna och återvända till mitt "andra liv". Även fast jag saknade det så mycket. När jag sen åkte hem efter 2 månader kände jag shiiit fan va jag vill bo i Istanbul nununu. Men tänkte hela tiden nej sevda håll ut 1-2 år..1-2år... skulle plugga i januari men va försen för att anmäla mig. Har sedan början av november inte gjort ett skit förutom att festa, träna och träffa vänner. Jag tänkte vaad ska jag göra tills 21 mars?! Sen av en slump så fick jag veta att turkiska kurserna e varje månad å lalalla så fick ryck om att flytta redan nu och snart är jag där...Jag kommer inte lämna Sverige helt än men 5 månader iallafall..
 
Det har varit för det mesta tyvärr ett jobbigt år för mig, en av mina jobbigaste i livet faktist men det har fått mig in på andra "banor" och tankar och ideer i livet. Det har fått mig att inse mycket. Och jag känner att jag har mognat så sjuuukt mycket. Jag har alltid varit mognare för min ålder, sedan när jag var liten umgicks jag alltid med flera år äldre vänner och mest för att när man går igenom mycket jobbiga grejjer i livet känner man att man blir mycket snabbare mogen och mycket starkare. Men jag har haft jätte lyckade resor ändå. Har hunnit vara i Istanbul 2 gr med Aylin, 1 gång alanya med Asall, 1 gång Istanbul med Malin, och Bodrum med släkten och en kryssning haha! Jag har även träffat flera nya personer iår. 2 som är står mig nära nu i mitt liv...
 
 

30 december

Heej! Igår så drog jag, Tsenat & Malin till sture på super sunday det va kul! Avslutade natten på donken haha.
 
Sen idag fick jag veta förresten att jag kom in i skolan jag sökte/skrev in mig på! :D Haha tänkte faktist på det igår när jag pratade med Alale.. asså jag tog en ganska stor risk ändå som bokade min biljett innaan jag visste 100% att det ens finns plats för februari, tog faktist det förgivet. och fick stress eeefter och ringde och kolla men då sa han att han skickade mail till mig tidigare idag som jag inte hade kollat haha! Såå jag fråga massa frågor sådär allmänt om skolan osv.
 
Så jag kommer att börja den 4 februari kl 09:00 wiish me luck att vakna asså fan nu måste nattSevda ändra på sina rutiner heelt. Sover länge, äter bra, tränar bra. Det är inte det. Det är att jag har vänt på dygnet och sover sent, vaknar sent heeeela tiden sen när jag kom hem från Istanbul.
 
Exakt 2 veckor kvar nu.. sjuuukt. Nu är det bara världens stress att hitta lägenhet. Ska kriga som fan att hitta.
 
 
 
 

Flyttar till Istanbul den 13 januari :D

Nu är det bookaat och klart!! Flyttar om 15 dagar sjuuuukt!! Är så glad. En av mina drömmar i livet går snart i uppfyllelse. Jag slutar ALDRIG kriga för det jag vill ha, förens jag har det framför mina ögon...!!
 
Åker på en måndag, kommer fram på kvällen. Tänkte att jag vill åka början av veckan för att ha hela veckan på mig att varje dag kolla lägenheter. Förhopppniiingsvis hittar jag nåt redan första veckan så jag kan börja flytta in redan på helgen eller början av veckan därpå!! Då det är då 2 veckor kvar tills skolan börjar, då har jag 2 veckor på mig att köpa grejjer till lägenheten, fixa och sååå!! :D Haha är så hypad ska redan börja backa snart asssåå vill inte ens veta hur mycket jag ska packa med hahaha har köpt extra bagage så jag får ha 30kg... å ska lägga lite i Dilaras väska också.. måste köpa en liten rullväska somjag ska ha som handbagage och lägga tunga grejjer i och sommarvår kläder ska jag inte ta med så mycket än. Ska va smart och hämta de när jag kommer till Sverige imellan de här 5 månaderna! 
 
Shit känslan att bara köpa enkelbiljett sjuukt det är då det verkligen känns verkligt!! 
 
 

Snaart!

Pratade me min fina Fasla idag i 2 timmar i facetime hahahah! Man har så mycket att snacka om när man inte snackat i tele sådär på ett tag. Saknaaar henne o snaart ses vi igen! fan va kul att kunna träffa henne ofta igen!! Trots ålderskillnaden mellan oss så funkar vi så bra ihop!
 
Skit snällt av henne att jag får bo där ett par dagar tills jag hittat en lägenhet! Ska leta som ett djur hela första veckan så jag hittar nåt snaaabbbt å braa :)!
 
Ska köpa min biljett nu hörs senare!
 
 
 

lugn lördag

Heej! Igår va jag först på gymmet, gick hem, duscha och sen gick till centrum, shoppade lite med Malin och sen gick hem och fixa mig för att sen dra till sture med Malin & Tsenat, det va kul! Skit tråkigt i början bara haha.
 
Idag va jag först i centrum, fixade min iphone 4 så den är olåst nuu skööönt kan äntligen använda den i Turkiet nu med mitt turkiska simkort!!  Sen va jag på gymmet (Y)
 
Ska bara vara hemma idag, försöööka sova tidigt men tror inte det kommer gå så bra haha. Hörs senare
 
 
jag och Aylin på kryssningen i onsdags
 

Fin kommentar!

POSTAT AV: SULE
Du har säkert hört det många gånger Sevda, men du är otroligt stark.
Jag har följt din blogg i år nu. Och varje gång du lägger upp en bild på din pappa så fäller jag en tår. Jag vet inte varför jag blir så berörd. Men jag tror att jag någonstans där inne känner vilken underbar pappa du hade, och hur roligt ni hade tillsammans.
Även om han inte finns idag. Fast finns gör han ändå, i ditt hjärta och han är nog otroligt stolt över dig. Du är en sån fin tjej som strävar efter dina mål i livet. Ge aldrig upp något, tro mig det skulle din pappa inte heller vilja. Även mot alla motgångar. Glöm inte än en gång, Du är stark Sevda!

2013-12-25 @ 23:50:04

Svar: Tack så mycket för din fina kommentar!!! :) Det gjorde min dag. Tro mig..Blir alltid så glad när jag får fina kommentarer av er underbara läsare!

Va kul att du känner så! Att mina texter i bloggen för hur underbar han var verkligen inser folk och att vi hade så sjukt kul tillsammans, massor av underbara minnen vi fick tillsammans. Tro mig, av att veta att han finns i både mitt hjärta och runt om mig och vakar över mig varenda dag..Det hjälper mig så mycket och det är anledningen till att jag ens orkar upp varje morgon och orkar att ens leva kvar i det här livet utan mina änglar.. När han bevisade det för mig, det var som att flera ton kg från mig släpptes och det var sån frihet att känna att han verkligen vakar över mig och jag mådde mycket bättre efter. Och jag försöker göra allting för att göra honom och mina andra änglar och min mamma så stolta! Tack så mycket, tro mig jag ger aldrig upp förens det jag velat ha är framför mig, för det gjorde aldrig min pappa heller.


nya parfymer

Glömt visa mina älskade parfymer för 1 månad sen.. Christina Aguilera parfymen fick jag av sötaste Aylin när hon kom och hälsade på mig i Istanbul, skit snällt! Älskar den!!
 
tog en gammal bild på alien parfymen haha glömt ta kort.. så lat!
Här är min parfym ALLA verkligen frågar om när jag är ute hahahha och säger att jag alltid luktar så gott och alla säger nu att det verkligen är miin doft haha! Älskar att inte så många har den. Känns mer unikt då

-

En liten småsak eller en riktigt stor grej kan förändra ens liv, hela liv..det kan hända nåt av en slump när man minst anar det, som gör att livet tar en ny riktning, och framtiden blir helt annorlunda än vad man tänkt sig. men vart hamnar man?

Det är en resa hela livet...

Vi letar efter ljuset, men för att finna ljuset måste man ibland gå genom det jobbigaste mörkret... Så är det iallafall för mig

 

02:20 Usher - Scream

Sitter i soffan och kan inte stå still, varför lyssnar jag på hype låtar denna tid kommer aldrig kunna somna hahahah jag hypaaar sönder för nyår, min födelsedag och ISTANBUUUUUUL! 
 

Lyckad kryssning!

Heej! Igår va jag på kryssning med Aylin, Nolly & Maneli och massa till vi kännde som också va där! Kvällen börja med att vi åt middag i båten och sen börja vi alla fixa oss och föra lite och efter så gick vi till festen då! Det va skit kul vi dansa mycket i början men sen försvann alla hahaha mycket hände lite här o var så ibland satt jag med andra killkompisar och ibland va jag bara med en av de jag va med.
 
Sedan börja jag frysa ihjäääl det va skit kallt de hade öppnat fönstret lr nåånting asså så man blev helt otaggad för jag bara tänkte på hur mycket jag frös och blev uttråkad och trött, Sa flera gånger ska sova snart ska sova snart sen blev det typ roligare, och sen samma sak sådär hela tiden. Men vid 6 gick jag och la mig ensam för de andra gick och la sig senare. Sen vakna jag upp och måde skit dåligt. Fyfaan va den här båten gunga asså det va inte nice... sen somna jag om vid 9 och vi vakna runt 2 och senare gick och åt middag/lunch/frukost. haha
 
Sen efter vi va i hamn så åkte vi hem.  Ska kolla runt lite på lägenheter igen och biljetteeerr gaaah har inte bokat än har galen beslutångest därför..
 
Aja godnatt sålänge!
 jag och Yunus

Kryssning i morgon!

Assåååå.. Inga ord för filmen. Sjuukt bra. Fan grät typ 10 gr under filmen fööör sorglig.. Lätt en 10a ger jag filmen! Ska packa lite min väska för i morgon, orkar inte göra det i morgon sista sekunden.. #Vadfanskamanhapåsig-.- aja de löser sig..

Godnatt alla !! 
Cool "julgran" jag hitta på internet!

Hur man kontaktar mig..

POSTAT AV: ANONYM

fan att man inte har fb hahah

Svar: Haha jag tänkte faktist inte på att intee EXAKT alla har facebook haha och det är ju synd då! Såå jag gjorde en ny mail igår! Lovar att försöka kolla den ofta hehe. 
 
min nya blogg mail är: sevda.blogg@hotmail.com
Min gaamla va sevdas.blogg@hotmail.com så INTE den. Kan inte ens logga in på den för den är bortaa..
 
såå det är baara sevda.blogg@hotmail.com som gäller, Facebook:Sevda Yetis eller Kik:sevdayetis :)

Evim sensin

ska kolla på Evim sensin nu, Dilara sa att den va skit bra och att hon grät myycket till den hahaha älskar sånna sorgliga filmer som får än att gråta seriöst. Dåå är de riktigt bra! Sen ska jag soova. I morgon ska jag på Kryssniiing! :)
 
 

mariah carey - all I want for christmas is you

loveee this beautiful christmas song <3

Merry Christmas!

God jul allihop! Idag har jag firat julen med mamma hela dagen och haft en jätte mysig och bra jul! :)
 

michael kors

viiilkeeen ska jag köpa?!?! gaaah beslutångest!!! haha så svårt val..
 

god natt

Heej! Idag va jag i stan med Asall & Emma. Vi va i nk, gallerian och så och köpte de sista julklapparna. ÖVERALLT e min älskade michael kors väska sluuuut :( så får vänta med att få den efter jul istället... brinner!
 
Ajaa sen när jag kom hem, åt middag sen åkte jag hem till Aylin, Alale och Maneli va där och sen kom Manelis killkompisar också dit så vi tog det bara lugnt. Och sen körde de hem mig.
 
Är hemma just nu och provar min nyårsklänning som kom idag... vet inte om jag ska behålla den eller inte gaaah beslutångest. Den va finare på bild.... aja hörs mer i morgon då det är julafton! Godnatt!
mina fina som skjutsa mig till arlanda förra året då jag skulle till Istanbul!
 

Julen

Julen var en högtid jag verkligen ääälskade när jag var liten. Jag räknade månader, veckor och dagar inför den dagen. Jag va alltid så glad inför julen.. minns att vi alltid hade skit många julklappar under granen och de flesta va alltid till mig haha så när alla skulle börja öppna sina julklappar så hade jag värsta högen och de andra hade mindre högar. min pappa och jag smög ut många gånger och klädde ut oss. Ibland va han tomte, ibland jag. Och när vi firade i Sverige va jag eller mormor alltid tomte. Och minns mamma klädde ut sig en gång och jag va jätte liten och jag trodde det va en riktig tomte förens jag såg hennes armband, ringar och klocka jag ba "Min mamma har också sånt där armband...och ringar.. och klocka" hahaha sen blev hon busted att det va hon!!

Men nu? Jag känner att ingeeenting är roligt längre med julen. Vi blir bara färre och färre varje år och det känns inte bara kul att fira det. Känns så tomt. Det känns verkligen att det alltid fattas så många. När man alltid varje år alla sina år varit så många tillsammans och haft så kul. Iår blir det bara jag och mamma. Sjukt verkligen. Min mormors syster lever men hon vill vara för sig själv för hon inte mår så bra.

Och har svenska kusiner i Sverige som inte bryr sig ett dugg. De grattar än när man fyller år å så men ingeting mer än så. Det är synd faktist för det är ändå många och när de dessutom vet att vi haft jävligt jobbiga år så kan de ändå inte försöka träffa oss och umgås när vi dessutom är så få nu. Har liksom kontakt med de på facebook, wow. Jag träffar min släkt i Turkiet så mycket oftare än de. Därför värdesätter jag min turkiska familj så sjukt mycket mer än min svenska, tråkigt men sant. De ända som alltid brytt sig (föurtom mamma) var min mormor, min mormors syster, morfar & gammelmorfar. Men resten visar ingenting.

Ajaa det blir mysigt med bara min mamma också. Älskar henne så sjuukt mycket. Den starkaste människan jag någonsin kännt på denna jord.

<3 <3 <3 <3 <3

...

Tänkte hela tiden.. stressade hela tiden. Bara för att fira min riktiga dag, i Istanbul. Tänkte varför stressar jag ihjäl mig för det? Om jag ändå ska börja plugga i februari? Sen tänkte jag men aaja jag firar bara veckan efter så jag får en extra vecka i Sverige..
 
Jag tänkte aa men jag firar på lördagen veckan efter då, perfekt! Lördagar är ju alltid bäst liksom.. sen skulle jag kolla upp vilket datum det skulle bli exakt.. sååg att det var den 11 januari.. tänkte 11 januari...?! Varför känns det bara så konstigt att fira just den dagen... tänkte några sekunder. Och då kom jag på det är exakt ett år sen min farmor gick bort den dagen.. Huuuuuuuuuuur kunde jag ens tänka tanken att fira min fööödelsedag på den dagen ditt hjärta stannade iår?!?!?!?!?!?!?! Kände mig som den äckligaste människan på denna jord.
 
Har fortfarande inte fått in datumet i mitt huvud för det är så "nytt" fortfarande. Det har snaart gått 1 år. Fan vart har året tagit vägen? '
 
Asså så sjukt. När jag bara tänkte hur mycket jag hata mig själv att jag ens råka planera in den dagen. Så tur att jag inte hann planera ordentligt för den dagen. Asså det var som att trycka på en knapp, det bara forsa och forsa och forsa så mycket tårar babannem benim hur och vad tänkte jag med? Är så ovan med allt det här än idag.
 
Ännu en födelsedag, en mindre person som grattar mig, en mindre person som ger mig glädje och kärlek. 
 
Fan va jobbig 11 januari kommer bli.. aaalllt från den veckan kommer komma tillbaks i mitt huvud. Och tro mig det börjar kännas redan att allt börjar sakta men säkert komma tillbaka. Men det känns så skönt att jag kan vara där på 1årsdagen och lämna blommor till mina fina änglar. Och den 27de också.. då det blir 14 år sen min pappa gick bort. Sjuuuuukt.. och ändå minns jag allt som igår. Alla de jobbigaste minnerna, huuur liten man än varit så lämnas det verkligen så djupt sår i hjärtat, så det blir omööjligt att glömma det. Någonsin. Har aldrig varit i Turkiet den 27de sen jag bodde där så kommer va bra att jag är där.
 
Usch hatar januari månad nu förutom min födelsedag. Innan allt hände så va januari den bästa månaden. Så mångas födelsedagar vi firade... min pappa fyllde den 1 januari,min mormor 9de, gammel morfar 14de och morfar den 28de.. 
 
 

Fake konto IGEEEENN

Hahahah jag orkar inte, har inte ens gått 1 vecka sen det förra senaste fakekontot liksom. En jätte snäll söt läsare skrev till mig på kik och meddelade. Ser att bruden blockat mig så kan inte ens gå in på den. Bilden tog tjejen som skrev till mig.  Fick info att hon hade kopierat mina statusar på fb. Så det är ju liksom 150% någon som jag har på fb... hmmm.. Ajaa hjälp mig att anmäla tack!
 

snart julafton

Heej! Idag va jag i stan med Emma. Vi gick bl.a till NK, sturegallerian och gallerian. Leta efter min älskade michael kors väska som jag ska få i julklapp haha min mamma vet inte vilken jag ska ha så jag ska välja den då. Självklart var det skit svårt val som vanliiigt. Har fortfarande inte 100% bestämt mig men troor jag har det inte säkert. Ajaa sen köpte jag nytt puder och concealer. Sedan kollade jag även på kameror, behöver en ny tror jag.
 
Sen vid halv 11 mötte jag Tsenat och tog en promenad, vi våga inte gå runt sjön den tiden så vi gick typ långt ifrån den och tillbaka hahahah!
 
I morgon ska jag och Emma & Asall till stan och köpa julklappar. Inte för att jag har många att köpa till längre så ska jag iallafall köpa lite. 
 
Kan fortfarande inte förstå att det är julafton snart.. sjukt. Aja ska sova snart, fastnade och kollade på serier som vanligt hehe. Godnatt!
1 år sen
 

Jag nås på facebook!

POSTAT AV: ANONYM
svarar du på din blogg mail?:)

2013-12-20 @ 02:41:44

Svar: Heej! Asså hahah taack så mycket att du påminnde mig om den. Såg att det står "Kontakt: sevdas.blogg@hotmail.com" Stått så i typ 5 år nu. Men helt ärligt så hade jag tootaalt glömmt bort den. Försökte faktist logga in på den nu. Men den finns inte ens kvar..Har inte använt den på flera år. Det är nu jag fattar varför vissa ba din mail funkar inte jag tänkte vaa vilken mail?! Hahah så jag ändrade nu helt på infot där. Har du skrivit nånting? Om du vill får du skriva till min facebook istället Sevda Yetis!

Ni alla som skrivit till mig och inte fått svar, förlåt! Hade helt glömt bort att jag ens hade den.
Om ni alla vill kontakta mig för att fråga nåt eller så. Så får ni vända er till min facebook. Orkar inte me mail helt ärligt haha kollar aldrig de.


-

It was looong time ago I felt like this...

GodnattJag gick och la mig vid 1... Å har fortfarande inte somnat. Fastande i facebook i en väälldiigt intressan konversation hahah men det va så värt det!!! Godnatt :)

Snart 1 år sen

Kan inte få in det i mitt huvud...:(

Benim dunyam

Heej! Idag mötte jag Dilara & Melisa i fridays stureplan och åt middag och sen åkte vi tillsammans till Gärdet för att se den turkiska nya filmen. Benim dunyam. Va sååå sjuukt braa! Röös hela filmen. Och det va läänge sen jag grät för en film sådär. Kände verkligen att jag inte kunde hålla mig. Alla ni turkar som inte sett den, SEE den! Och till er andra också. Det finns med engelsk text och de kommer säkert fixa dubbat till många länder som vanligt.
 
Turkiska filmer vet verkligen huuur de ska få alla att gråta asså. Typ halva biosallongen grät haha. Seen åkte jag till rådmansgatan för att träffa min efterlängtade Alale :D, Tsenat, Aylin, Mika & Berwell va också där !! Saknat henne så sjukt mycket det va jätte kul att jag hann träffa henne en stund! Sen drog jag med när Malin, Tsenat & Aylin skulle föra men sen drog jag hem och de vidare ut. 
 
Ska kolla lite lägenheter nu, ett tag sen sist. Sen sova. Godnatt!
 
engelsk text för er alla som inte förstår turkiska! :)

-

Spend your life with who makes you happy, not who you have to impress..
 

Småstad vs Storstad

En sak jag aaaldrig skulle klara av att göra tror jag, det är att flytta till småstad!!! Tror jag skulle bli knäpp om jag ska vara ärlig. Haha det är såå landet för mig. Visst är det skönt att åka bort till landet där det bara finns skog, vatten och några hus typ. Helt tyst och bara rensa tankarna. Men hööögst 1 vecka skulle jag orka att vara där. Sen skulle jag känna att jag måste se hus, bilar och människor!!
 
Jag tycker bara Stockholm är lite småstad om man jämför med alla andra storstäder i världen. Haha går inte ens jämföra med Istanbul tex. Sjukt. Har sagt och lovat för mig själv. Om jag ska flytta nånstans i Sverige, så ska jag föralltid bo nåånstans i Stockholm, och helst alltid Solna. Solna är ju officellt SVERIGES bästa stad att bo i ;) Och det håller jag med om som fan. Finns verkligen  ALLT här. Har liksom pendeltåg, tunnelbana, tvärbana, buss, köpcentrum, fotbollstadium, massa skolor, gymnasium. Allt verkligen. Och det jag gillar med solna är att det är blandat me folket också. 
 
OOm jag ens skulle flytta ifrån Stockholm i Sverige skulle jag maaax testa Göteborg men vet inte det regnar ju typ året om där, vet inte om jag skulle orka med det. Men skulle inte sätta min fot i norrland eller nåt sånt ställe, nej tack.
 
Och i Turkiet ska man sjäälvklart bo i Istanbul året runt. På somrarna Bodrum eller Antalya!!! Min drömm i framtiden är att köpa en lägenhet eller hus i mest i Antalya för jag bokstavligen bodde där vaarje sommar i ett hotell dåra i Kemer.Det har varit min dröm sen liten och det kommer gå i uppfyllelse en vacker dag ;)!  Men känner att Bodrum skulle inte sitta fel heller haha. Bodrum är dyrare och mindre. Men så sjuuuukt vackert. Det är så sjukt mycket billigare med lägenhet/hus i Bodrum och Antalya än Istanbul. Istanbul är mycket dyrare att köpa hus/lägenhet.
 
Stockholm
 
 
Istanbul. ENDA staden i hela VÄRLDEN som är delad i 2 kondinenter ;) för er som inte visste det
 
 
Antalya
 
Bodrum
 
Stockholm, Istanbul, Antalya & Bodrum i mitt hjärta!!! <3

Inatt kom min fina Alale hem!

För er inte som vet så flyttade min azizam Alale till Polen och lämna oss alla här haha! Nej men hon ska plugga där i flera år och kommer komma tillbaka efter hon är klar. Min framtida läkare!! Såå hon är här under jullovet bara. ska bli så kul att träffa henne igen!!! Har inte träffat henne sen 19 augusti asså det är fööör länge sen! INTE ok. Ska försöka besöka henne i Polen någon gång nästa år hoppas jag.
 
 
 
 

Turkisk bio i morgon!

Heej! Kl är 3 nu och vet inte vad jag har gjort tills nu faktist hahaha blev inte så mycket serie, mest pratat i telefon och bloggat typ. Har för det mesta kollat på tv med mamma hela kvällen.
 
I morgon ska jag först träffa Emma och sen vid 5 ska jag möta Dilara & Melisa i fridays i östermalm. Vi ska först äta middag och sen ska vi kl 7 på turkisk bio nånstans i stan. Det är nåt som inte är varje dag såklart. Filmen heter Benim dunyam. Betyder : Min värld. Det är en film jag faktist velat se länge haha men inte blivit av. Den är ganska ny och ganska populär tror jag i Turkiet. Älskar huvudrollen i filmen. Så ska bli kul vad den har att erbjuda!
 
Ska försöka sova nu. Blev skit pigg just nu. Har hela dagen varit extra glad, vet inte faktist varför. Efter massa tårar kommer glädje.. 
 
Godnatt alla!
 

Lady Gaga - Do what u want


Säljer skor!

Jag har 2 par helt oanvända skor som bara legat i sina kartonger i typ 1,5 år nu. Vill bli av med de så jag säljer 2 av mina helt oanvända skor. Ena paret använde jag typ 1 timme på en kväll och fick så ont så jag fick ta av mig de. Ville typ gråta för att jag äälskar de verkligen skit mycket men jag köpte för liten storlek tyvärr... Men det andra paret har jag aaaldrig använt!
 
 
Skorna är ifrån Belle, jag tror jag köpte de för 450-500kr om jag inte minns fel. Storlek: 36 Men säljer de för 300kr
 
 
De här skorna köpte jag ifrån Nilson. Storlek: 37 Köpte de för 500kr, säljer för 350kr
 
Först till kvarn! Jag orkar inte posta och skit om ni bor i Stockholm. Om inte kan jag göra det. Annars så får ni möta mig nånstans, centralen eller nåt.

NY HEADER!

Vaaad tycks ;)? 
Före:
 
Efter:
 
 

20 december

Heej! Igår va jag i centrum med Malin, fixa 2 klockor lite mindre för de va för stora för mig. Äntligen kan jag använda de. Och senare drog vi till sture. Vilka amatör vakter som va där igår hahahhaha inga ooord. Kunde gjort deras jobb såå mycket bättre. Aja men vi hade en skit kul kväll iallafall.
 
Idag har jag tagit det lugnt hela dagen. Ska bara vara hemma ikväll tror jag. Ska kolla serier och så. Hörs senare!
maj 2013

Oliver Twist lyrica - D'banj

 

snaart...

Det är nuu allt börjar kännas, verkligt. Nu har jag skrivit alla mina uppgifter och ska skicka iväg det i morgon!!!! Jag har ändrat mina planer igeeen. Jag flyttar mitten av januari, ska fira min födelsedag i Sverige först, och sen veckan efter åka dit, fira den där och flyttaaa !! :D Så jag kommer första veckan bara fokusera på att göra aallt för att hitta lägenhet, fira min födelsedag och sen om det typ är 2 veckor kvar tills skolan början ska jag försöka umgås med vännerna och släkten så mycket som möjligt och tagga tills plugget börjar liksom. Och sen ha all energi och motivation och göra mitt bästa att vara fullt aktiv på lektionerna och göra alla läxor för att klara alla slutprov i alla kurser jag kommer att läsa!
 
Är så sjuukt taggad det är sjukt. Kan inte beskriva känslan. Och saknaden efter min älskade släkt och vänner.. finner inga ord. Även fast det va bara 1,5 månad sen jag träffa de sist så känns det så mycket längre sen.
 
Jag har börjat lugna ner mig mycket mer nu. Insett att börja plugga redan i början av januari är något jag absolut inte kommer hinna med. Stressade ihjäl mig asså. Ska jag liksom komma dit typ 3 januari, försöka hitta något 3 dagar innan skolan? Vill andas och ha lite mer tid på mig. Och jag har även insett att jag kommer ändå inte fiska en lägenhet liksom direkt från Sverige och va garanterad att få den. Det är förens man skrivit på kontrakt som man är säker.
 
Så ska iallafall fortsätta att kolla lite då och då, bara för att se vilka förslag som finns, se alla priser och så, så jag har lite koll. Sedan när jag kommer dit så ska jag kontakta flera mäklare jag har numret på nu. Träffa de, och de ska försöka fixa en lägenhet till mig på 2 dagar bara.. får se hur det går.. och hoppas det finns bra lägenheter jag fastnar för då också, som jag fastnat för nu liksom..
 
 nyår 2011

-

I need Google in My brain and anti-virus in My heart...
 
 
 
 

God morgon!

Good morgon! Vakna för 2 timmar sen men gick upp för en halvtimme sen. Äter just nu frukost. Fan va jag hatar att vakna såhär sent! Ajaa. Jag somna vid 7 i morse för jag snacka i tele hah, men det va värt det iallafall. Har en del o göra idag. Ska snart till banken, skaffa e-legitimation och sen till nåt annat ställe, sen hem, fixa papprerna, skicka iväg å sen får man se! 

Måste börja fixa mig nu känner att jag e lite stressad, ha en fin dag alla :)!
Igår

Beyonce - Drunk in love


18 december

Heej! Idag har jag hela dagen först ringt till skolan och inget svar fortfarande...Frågade en kompis om han kunde hjälpa mig med den där sidan och han hitta blanketten åt mig haha e fett trög på sånt! Så gick till biblan i centrum, skrev ut papprerna, kopierade mina legg, pass och så. Skit tröga människor i biblioteket i solna centrum.. seriöst förstår inteee hur de fått jobbet där det är fan ett skäämmt!!! Vi försökte skanna 2 bilder sådär asså va tvungen att vända på de så det skulle komma på samma papper.. och jag kan inte sånt? Och INGEN där heller herregud höll på en halvtimme... Ajaa såååå ska skriva i allting i morgon och skicka in ansökan :D! 
 
 
Efter det köpte jag hårfärg, smink borttagning och annat viktigt. Köpte hem mat från burger king skit gooott haha såå länge sen jag åt det. Sen gick jag till Malin och hon färgade mitt hår, och sen kom Tsenat och vi 3 drog till Cafè 60 och va där hela kvällen. Inte för att jag va så bra sällskap kanske pga att lite saker hände när vi va där...Sen när jag kom hem kollade jag på paradise hotel bara. 
 
Ajaa vet inte hur jag mår just nu faktist. Känns både bra och dåligt på samma gång faktist...blir ingen sömn inatt iallafall.. ska sova nu godnatt!
 

where are you :(

 
Mina 2 älskade skor som är spååårlöst försvunna :( where are yooou?! Blir galen. Blev faktist mest ledsen över de första skorna.. asså det va mina favoriter! heelt sjukt mysterium hhuur de är försvunna. har letat ööverallt men de finns bara inte.. sjukt :( O de andra misstänker jag att någon har lånat och sen glömt lämna tillbaka men frågan är vem... det va länge sen jag använde de andra paren sist.
 
De första skorna letade jag öööverallt i Sthlm för att hitta exakt likadana, finns INGENSTANS! Såå snälllaaa om ni vet vart de finns i 15cm!! Så kommentera gärna. Känns för "kort" att gå i 12-13 cm jag har bara nu.. skit irreterande
 
 

...

100000 tankar och känslor just om ALLTING med aaalllting att göra i mitt liv. Både bra och dåliga saker. Tror allting kommer lugna ner sig när jag sitter i min nyblivande lägenhet i Istanbul och har allting bara helt klart. Fler saker kommer komma på plats. Jag kommer kunna andas ut då. Få tillbaka alla rutiner, och äntligen göra nånting på mina vardagar. Leva ett normalt liv, igen. Äntligen.

stressad som vanligt

Heej! Idag så ringde jag runt lite... e fett ledsen att den lägenheten jag gillar mest kanske inte kan vänta 3 veckor :'( asså den va peerfeeeeekt. Perfekt läge, bra pris AAALLT!! Perfekt för ensam liksom en 2a... brinner. Sen ringde jag en annan jag hitta inatt.. den är tydligen redan uthyrd? Tror faktist han missförstog mig för att det fanns 2 nästan lika dana.. för såg att den där lägenhetens annons kom ut igår? Det kan ju inte stämma att ngn bor där redan?!
 
Sen skolan... inga ord. Kommer fram i början, sen de ba aa du ska ringa det här numret lalala seeen kommer jag inte ens fram asså får världens stress nu!!!!!!!! Måste fixa allt i morgon....
 
Ajaa.. sen gick jag till gymmet som vanligt! Sen gick hem, duscha åt middag och sen gick en låång promenad runt råstasjön med Tsenat. Vi börjar bli bra på att promenera fan älskar det haha! Så skönt.
 
 

god natt...

Heej! Idag har jag bara varit hemma med mamma hela dagen. Vi snackade igenom det här med flytten... och vi kom fram till att jag kanske flyttar redan om 3 veckor! Men allt hänger på i morgon... ska ringa skolan och om det finns platser för januari så kör jag på!! Hellre stressa i 3 veckor än att lata i 7 veckor liksom... Eller att åka 2 gånger på en månad. Onödigt. Och om jag nu flyttar blir det lite mer än 3 månader tror jag.. får se.. Det blir lite stressigt nu när det är bara 3 veckor kvar nu... skolan börjar exakt om 3 veckor och jag ska liksom komma dit typ 3 dagar innan skolan.. känns ju liite tight. Måste ju hitta lägenhet också.  Men mitt mål är att bo hos ngn maax 1 vecka innan jag hittar.. måsteee funka asså :( Ska kolla vilka tider skolan ens ääär också så jag har tiid att kolla liksom.
 
Sen har jag kollat på massa lägenheter idag iiigen, har några jag gillar så ska ringa de i morgon!!! Håll tummarna för mig... aja ska sova nu. Imorgon blir det upp tidigt och ringa massa samtal, sen måste jag fixa grejjer redan nu lite inför flytten. Det är ju så dumt att det är snart jul, nyår och min födelsedag så kommer knappt hinna då. Så ska försöka göra det mesta denna vecka. Bl.a köpa massa lager av produkter som itne finns där osv osv hahaha.. orkar inte göra allt sista dagarna...
 
Aja hörs mer i morgon.. får se om det blir bra eller dåliga nyheter då! Godnatt på er <3
 

Istanbul <3

My heart, my home since I was born. And it's going to be my home forever.. <3
 
 

Fin kommentar !

Det här är en kommentar jag ville ha i ett eget inlägg för jag blev extra glad av att läsa den!

POSTAT AV: ISABELL KAVAK
Hej Sevda! Detta är så olikt mig haha har aldrig gjort något sånthär tidigare men jag gör ett försök, jag har nu under cirka ett år följt din blogg och vill bara säga att du är GRYM. Ditt tänkande, ditt sätt att resonera m.m. Jag är själv från Turkiet, min stora dröm är att flytta dit.. Jag har ingen möjlighet att verkställa min dröm detta år.. men gör det du istället!! Medans du har möjlighet! Jag vet mycket väl hur det är där borta, men du verkar vara en otroligt mogen tjej med fötterna på jorden. Det är helt otroligt vad vi är lika till sättet att vara, av det jag har sett av dig på din blogg.. Jag tror definitivt på att allt kommer att gå bra för dig!
Saygılar
Isabell Kavak

2013-12-13 @ 20:18:00

Svar: Heej Isabell! Tack så jätte mycket för dina fina ord. Blev verkligen jätte glad att läsa de! :) Va kul att du är ifrån samma land. Jag förstår dig. Det är mååångas drömm. Om du inte har möjlighet att göra det detta år. Satsa,kriiga och försök göra ALLT för att få din dröm uppfylld, nästa år eller efter några år. Ibland har man mycket annat i livet som är viktigare just då. Som jag hade skolan tills iår liksom. Att flytta och plugga i Turkiet, Istanbul har varit min dröm sen grundsskolan. Sen jag tappa min turkiska väldigt mycket så sa jag alltid: Efter studenten ska jag flytta dit i några månader för att träna upp den igen, för att ha större chans att flytta tillbaka dit helt i framtiden.

Tack ännu en gång för alla dina fina ord. Kom ihåg. Så länge du har viljan, har du ALLT. Man måste bara vågaaa. Det är det många inte gör. Många har många drömmar, men vågar inte uppfylla de.

Men ge ALDRIG upp förens din dröm är framför dig. Och du är redo att följa den.


Sumpa inte bra chanser livet..

Försök ALLTID att ta alla chanser du kan i livet. Speciellt när det är verkligen något DU vill, som DU vill göra. För i slutändan kommer du bli mer besviken på dig själv att du sumpat vissa chanser i livet. ÄN att ångra saker du gjort...
 

Trevliga främlingar

Trevliga artiga människor kan man aldrig träffa för mycket av. Oftast är det killar som går fram till än och säger att man ser bra ut och lalala. Men det är inte lika ofta tjejer går fram faktist, men på sistonde har det varit mer och mer tjejer. Mitt i dansgolvet på klubben, på toan eller ute på stan överhuvudtaget, bara sådär liksom. För ni vet vissa som kan tycka någon är fin, kan bli avundsjuk och kollar snett på en istället(tjejer).
 
Jag blir skit glad verkligen och uppskattar alla fina kommentarer jag får när jag är ute. Och blir typ mer glad när en tjej säger det faktist. Vet inte varför hahah men känns som att när en tjej säger det är det mer ärligt. Vet inte. Och killar kan ju säga det till typ 10 tjejer per kväll säkert.
 
Jag lovar, bara en fin kommentar kan göra min kväll. Speciellt om jag haft en dålig dag eller känner mig ful en kväll. Blir skit glad att höra bra saker om min både min personlighet och mitt utseende. Uppskattar alla er trevliga människor där ute :) Ni sprider glädje. Ville bara säga det.
 
 

frågor & svar

POSTAT AV: ANONYM
Hej! Ursäkta att jag frågar men 
Jobbar du? Eller hur får du allt pengar ifrån sjukt! Du festar ju hela tiden och åker runt drömlivet :O

Svar: Heej! Neej, jag har inte jobbat nånting sen maj faktist.. jag extra jobbade i garderob i Willow, det va inte alls mycket jag ens hann jobba iår över huvudtaget, för hade så mycket med skolan då. Men några tusenlappar hann jag tjäna iallafall därifrån. Så har inte haft någon inkomst alls sen Juni. Men från och med nu har jag börjat få in en egen inkomst.

Haha asså mångaa säger det. Men jag spenderar faktist inte mycket när jag går ut. 1: Jag gillar inte att dricka så mycket, för jag är fööör lättpåverkad. 2: Mer ekonomiskt att inte spendera mycket varje gång liksom. Såå jag har levt på mamma 100% då sen juni.. men inte så länge till då jag kommer få en inkomst snart när jag börjar plugga.

 

POSTAT AV: FS
Har du ärvt mycket efter din farmor? Undrar eftersom du skriver om renovering osv :)) älskar din blogg!!

Svar: Jag har inte ärvt några pengar, men jag har ärvt hela hennes lägenhet och möbler och allt som tillhörde henne. Det var bara jag som ärvde för att jag va hennes enda barnbarn. Tack så mycket :) kul att du gillar den!

 

POSTAT AV: ANONYM
Hur känns det nu att vara hemma efter du va där så länge? känns det inte konstigt? elelr längtade du hem så det känns skönt att va hemma nu? vill du flytta dit igen?

Svar: Det känns skit konstigt haha. Har inte förstått det riktigt än. Jag längtade hem till min mamma, min mormors syster och mina vänner. Men inte Sverige sååå. Ja, jag flyttar snart igen :D!


POSTAT AV: SELIN
Hej Sevda! Ville fråga dig, du var ju i turkiet nu i 3 månader då måste du väl ändå träffat en del killar kanske dejtat eller liksom bara lärt känna? Ser du stor skillnad mellan killarna i turkiet och sverige? Stor eller liten skillnad? Isåfal vad och varför? Föredrar du killarna i sverige eller turkiet? Och en sista fråga är det stor skillnad på turkarna i turkiet och turkarna här? Vilka e bäst typ

Svar: Heej Selin. Ja, det har jag gjort. Ja jag ser en stor skillnad. Jag vet inte men jag tycker killarna i Istanbul har såå mycket mer klass och mer respekt för tjejer. Och allmänt så mycket mognare. Hmm nu har jag inte träffat såå många killar i Istanbul så jag vet inte. Kan väl vara mest för att jag är så jävla trött på alla killar i Sverige. Att "nytt" blir mer spännade liksom. Men utseende mässigt så tycker jag faktist att utlänskar i Sverige ser bättre ut allmänt. Det är svårare att hitta någon som är en 10a där.

 

POSTAT AV: ANONYM
Tja, hälsa på mig när du kommer till Istanbul :))

Svar: Hej, vem är du haha?

 

POSTAT AV: ANONYM
Så fint Sevda! tänker på dig o!

Svar: Tack så mycket!!

 

POSTAT AV: BEHICE
Hej jag har också planer på att studera där i framtidenså kul att du följer dina drömmar!! Vilka kurser är det som CSN berättigar ? 
Love ya blogg puss

Svar: Heej! Va kul! Och detsamma! :) Alla kurser i skolan jag ska gå i iallafall. Och tror inte att det är specialla kurser de CSN berättigar, utan om det är en hel skola de CSN berättigar så måste alla kurser i den skolan gälla..

Tack så mycket! Kul att du gillar den :)!

 

POSTAT AV: ALALE
Min lilla sötnos!! Saknar dig massvis också! snart ses vi <3 :*

Svar: Hehe det här är ingen fråga men ville lägga upp den ändåå!! 5 dagar kvaar :D <3


hemma lördag

Heej! Igår så hade jag först lite ärenden på dagen och sen gick jag hem, fixa mig och mötte Aylin i lion bar. Vi föra med några kompisar till och sen drog till Amba. Det va skit länge sen sist, snart 1 år sen jag va där. Va där mycket ett tag förut men sen tyckte jag det blev ganska dåligt men igår hade vi verkligen skit kul och en jätte lyckad kväll!!
 
Blev nästan litee för mkt av allt hahaha. Aja sen tog vi taxi hem till Aylin och sov där. Vaknade tidigt och sen åkte hem. Sen somna om igen 2 timmar typ hehe. Sen har jag varit seg heeela dagen och varit ensam hemma. Tsenat kom hit och vi hade tacokväll mmm. Är fortfarande hemma i soffan och har matkoma, fan va mycket vi åt hahahah. Hon den jäveln gick ut och festa med Malin, Mika & Mikaela, skulle ut med de men kände verkligen att jag iiinte orkade ikväll..
 
Jag kollar fortfarande på lägenheter just nu, och det går sådär. Blir så jävla irreterad. Kan hitta värsta lägenheten i bästa läget, men vafaaaann visa kort pååå huset också, inte bara ii lägenheten. Blir skit irreterad på det. Kan va skit sunkit hus ibland liksom?! Ajaaa ska leta vidare nu herrå så länge
jag o Aylin på lucca Istanbul
 

-

Vill bara att de här veckorna ska gå snabbt nu, orkar inte vänta nån mer. Det här fuckar min hjärna för mycket. 
2013: I HATE you. I really wish that 2014 will be better than 2013....
 

-

I will neeever let this happen again, never never!

12 december

Heej! Idag gjorde jag inte så mycket speciellt. Va hemma hos Malin en stund bara. Faan va det blåser ute blev typ rädd hahahah sjuuukt och vi såg på tv att Sundsvall så kunde folk knappt gå över gatan så de fick hjälp av poliser?! Sjukt!!
 
Kollar på lale devri just nu och ska fortsätta kolla, spolar fram ibland haha orkar inte ligga efter längre och det tar 100år att se klart på ett avsnitt.. aja hörs senare !

-

När man inte kan säga 100% om huur man känner........
Katya hotel, alanya augusti 2013
 

-

I realized that cutting people from my life does not mean I hate them, it simply means. I respect ME
 

-

Vet inte varför men har så jävla mycket ilska i mig just nu asså det är såå mycket blandade grejjer och vissa grejjer vet jag inte ens varför jag är arg och irreterad över?!?! gaaaaah behöver typ gå till en skog och skrika ut allting. Å det som är värst är när man inte kan gööööra nåntiiiing åt det här uff herrråååå
 

Confused

Ska jag flytta helt ensam eller med vänner till Istanbul om jag åker?! Det är det som mest stora frågetecknet i min hjärna just nu..finns både för och nackdelar vad jag än gör. Aja får veta senast denna vecka, kan veckan gå snabbt nuuu blir dum av att tänka föör mycket haha.
 

11 december

Heej! Idag har jag varit hemma hela dagen. Har kollat på lägenheter för fullt fortfarande. Hittat flera som jag gillar men får see. Ska träffa Rumeysa i morgon för att fika, hon är intresserad för att följa med till Istanbul me mig men vi får se va hon tycker och så efter vi pratat igenom allt det ! :)
 
Ska snart iväg och träna. Hörs senare! 
jag i 360, Istanbul i oktober
 

Jay-z- dirt off your shoulder


godnatt

Heej! Inatt somna jag runt 4, vaknade 8 i morse vaa väldigt svårt haha . Åkte till skatteverket i sumpan för att hämta personbevis, sen åkte direkt till stan för att möta Melisa. Vi gick till turkiska ambassaden. Skulle bl.a byta ut mitt legg. Blev stoppad av polisen av mitt legg i Istanbul och de sa att det va fake??!?! hahaha gissa om jag fick streeess. De sa att en stämpel va inte helt bra stämplad och att jag måste byta ut den för annars kan jag få problem... Så aa självklart hade jag inte bild med mig.. så vi gick och tog en helt sista sekund bild i en automat herregud... aja blev bättre än mitt förra ID iaf. Seen åt vi lunch i gallerian och sen åkte tillbaka och fixa det, asså jag trodde heelt seriöst att jag skulle somna mitt i ambassaden såå jävla sega, väntade i över 1 timme... igentligen e det ju snabbt det tar ju inte 1 timme att få ett legg gjort i Sverige.

 

Turkiskalegg är såå B hahahha det är helt plast man kan fan göra det hemma själv nästan, fake legg är skit enkelt att fixa liksom. Men hörde att alla de här nu "gamla" leggen kommer inte gälla längre nästa år och att man måste skaffa sådär high tec legg. 

 

Ajaa sen träffade jag Dilara. Vi åt i kungshallen och sen fikade. Umgicks hela kvällen. Hon hjälpte mig bl.a att leta lägenhet i Istanbul... vi hitta flera bra faktist men har så otur. Har hittat väärsta fina lägenheterna till bra pris i "centrala bra" lägen och möblerade också. Meeen det är inte braa område, liksom inte bra att bo där som ensam tjej och skumma folk kan finnas där osv osv. Såå det är jävligt svårt faktist att hitta en bra lägenhet i helt bra område. Hitta mest skit fula lägenheter i de bästa fina områderna..-.-

Efter direkt när jag kom tillbaka till Solna träffade jag och gick promenad runt råstasjön med Malin. Sen har jag bara varit hemma och pratat i telefon i över 1 timme hahaha va ett intressant samtal ... ska försöka sova nu. Godnatt!

 
 

hahahhaha

mitt hår när jag gick in i ett träd i Istanbul hahahahha så roligt att jag gick runt sådär ett tag innan jag kom hem och märkte... SAKNAR MINA NAGLAR btw :'(
 

godnatt!

Nuu ska Sevda sova! Första gången såhär "tidigt" efter Istanbul, I morgon ska jag vakna kl 8 !! Har inte vaknat sådär tidigt sen när jag åkte till Sverige 1 månad sen...Ska först till skatteverket vid 10, fixa papper och sen gå till Turkiska ambassaden med Melisa, 10:45 ska vi mötas, skit snäll som följer med mig. Ingen typ kan ju svenska där, skit irreterande. Och min turkiska är ju inte perfekt så skönt att ha med sig ngn som kan verkligen.
 
Godnatt!
 

Läs!

Måste skriva av mig lite... till er som gör fake konton med MINA bilder på mig ni snor ifrån mig, låtsas vara ni på bilderna och ibland låtsas vara mig.
 
Tack vare att jag har många kontakter så hittar jag ALLTID era falska konton, förr eller senare på nåågot sätt. Så det är INGEN idè att fortsätta leka med mina bilder och skriva och adda massa folk.
 
Som jag sagt innan, om ni är så jävla fula så finns det hjälp att få för erat utseende. Gå och gör plastikoperation, liksom extreme makeover på er själva. Så kanske ni ser normala ut åtminstonde. För det finns bara EN som ser ut som mig, finns bara EN sån Sevda Yetis såå tyvärr. 
 
Fick även ett meddelande idag av en tjej som sagt att den där fake kontot skrivit och addat hennes MAN! Asså hahah herregud. Såå till er alla ni som läser min blogg, det här inlägget.
 
Jag har bara EN facebook som är den här 
 
Sevda Yetis | Skapa en profillänk
 
Jag har bara EN instagram där jag heter sevdayetis som är här...
 
Instagram
 
Jag har även twitter där jag heter sevdayetis, som jag skapa 4 år sen, men jag använder aldrig twitter men så alla vet men kontot finns bara kvar.
 
Jag har en gammal bilddagbok jag inte använt på 2 år nu, men har bara kvar den för skojjskull. Skrev och la upp massa bilder som en blogg innan jag skaffa min blogg faktist hahah!!! Kul att kolla tillbaka någon gång när man har tråkigt, där heter jag sevdaa
 
Och jag har BARA EN blogg som är den här ni läser, http://sevda.se/
 
Så alltså om ni ser något annat Facebook-konto, Instagram, blogg, twitter, eller någon annan sida som typ badoo eller nånting med MINA bilder på mig, så är det INTE jag som lagt upp de/addat folk/skrivit whatever. Jag uppskattar sjukt mycket alla ni som hör av er till mig varje gång ni hittar ett fake konto med mina bilder, fortsätt gärna och skriv till mig nästa gång det händer. Utan er skulle det vara mycket svårare för mig att hitta idioterna! Tack så mycket verkligen!

IDIOTEN GER INTE UPP...!

hahahahh assså heeeeelt SLUT hjärn brud.. jag såg att länken "kom tillbaka" i min logg jag hade lagtupp förut å ser att den bytt profilbild, namn och tydligen tagit bort blockeringen på mig? Så jag gick in, såg mer idag om allt hon hade skrivit och lagt upp. Assså hahahahah låt bilderna tala för sig själv!! Jag och en kompis hann anmäla sen försvann den efter några minuter bara, sjukt snabbt haha första gången faktist. Hon hette Melissa Kruger igår och idag Noeila Aksöz..-.-
varfööör denna bild hahahahah jag va 15 år lämna mitt liiv -.-
Sista bilden e ju bäst hahahahahahahhahahah "Nytt facebook dåra,(import, man säger NY men okej) fan andra facebookblev hycklad av en tönt som loggade in på min fb, alla ignorerar andra kontot o motvänder hitåt här är jag"
 
Idag hade hon 608 vänner hahahah tror det här är hennes hobby asså, adda typ 100st per dag.. kul liv hon måste ha. Sooom sagt antar att du är min största stalker i min blogg också, så du läser det här vetjag ;). Om du inte har råd med plastikoperationer, SYND, men då finns det nånting som heter låna om du visste? Låna pengar till en feeet extreme makeover på dig själv, och sen kanskeee du kan börja använda dina EGNA bilder ;) Låter som en bra idè tycker jaag :) Eftersom att du är säkert jävligt FUL hahahaha! 

Busta Rhymes - Break Ya neck


Jag har namnsdag idag!! :)

Heej! Först va jag på ett ärende och sen har jag bara varit hemmaaaa ! Ska till gymmet nu och köra hååårt. Å sen ska jag hem. Ska ringa käre Metin nuuu saknat honom, ska ringa han på face-time. Han bor ju i ankara nu. Ska bli kul att se honom :)
 
 
Jag har namnsdag idag, grattis till miig haha ! Heter Anna i andra namn för er som inte visste det :) aja måste gåå mu hörs senare ha en bra kvääll alla!
Min bebo o jaag Reina augusti 2013
 

-

Vissa människor kommer in i ditt liv och lämnar ett hål i ditt hjärta....ett hål som aldrig kan försvinna. Ett hål som ingen annan kan fylla eller ersätta..
jag i fredags
 

Run this Town - Jay-Z ft Kanye West&Rihanna


<3

Ord kommer aldrig räcka till min finaste babannem benim. Smärtan i mitt hjärta kommer aldrig aldriiiiig försvinna oavsett vad. Snart1 år sen :( En av mina jobbigaste år i hela mitt liv. saknar saknar saknar dig så sjukt mycket. Min älskade finaste farmor om jag kunde ta dig tillbaka till oss på nåt sett..

Fake konto med mina bilder nr 239839

Hahah tappat räkningen helt sen länge sen. Borde fan skapa en egen kategori snart i bloggen, alla fake konton, kul att kolla tillbaka på alla 100 st sen typ hahaha! Det va en läsare som jag har på fb skit snäll som berätta. Den här gången är det ännu en brud som addat massa vänner för att se äkta ut, 543 VÄNNER har den personen addat!!! hahahahah vilken sluuuuut människa på riktigt asså. Att folk ens orkar. Och att hon tar 5 års gamlabilder ifrån min blogg. Och skriver "nya bilder" på de hahahahhaah. Kunde inte hon tagit en liite finare liksom.
 
Den där nolifern va hjärn som hade sina bilder officella så självklart bomba jag hennes bilder och skrev fake fake fake och sånt. Eftersom att hennes fake konto har blivit hennes liv nu så såg hon det typ 1sek efter och tog självklart bort kommentarerna och blockerade migav stress hahahahah! Asssååå helt ärligt. Är man så jävla ful, fucking gå och gör en ansiktsoperation eller nåt? Dyrt men värt om man ser förjävlig ut? Och är man fet? Gå och gymma! Svårare än så är det inte!

 
Bikini bilden är INTE jag btw!!!
men alla andra bilder är jag för 5år sen.

-

Det handlar om att följa sina drömmar, sina eeegna drömmar. Låt ALDRIG någon försöka bestämma eller styra dig och dina drömmar. Gå alltiiid efter vad DU själv vill och drömmer om. Om det känns rätt för DIG; go for it och kriga tills det händer och kriga tills du får som du vill.
jag i fredags..
 
 
 

hoppaas...

Heej! Igår va jag hemma hela dagen först och sen mötte jag Malin, Tsenat, Mika & Mikaela i sture. Vi va där hela kvällen. Det va fett lyckad kväll. Sen åkte vi hem. 
 
Idag har jag bara chiillat hela dagen. Kollat på lale devri och kollat på lägenheter för fuullt.. Snackat med några turkar som verkar va på. Men jag vill ha 100% svar innan fredag har jag sagt till alla så jag vet hur stor lägenhet vi ska hyra osv. Eftersom att det här är en seriös grej så vill jag söka in så fort som möjligt. Fixa lägenhet och allt så fort som möjligt så det inte blir krångel när jag är där. Gaaahh är såå hypad nu ni förstår inteee.. hoppas verkligen allt går som jag vill och att det blir av...Det som suger är att det finns inte så många småå lägenheter liksom 1or så om jag åker ensam vill jag inte bo i en jätte stor lägenhet helt ensam, minns sist hur tomt det kändes och helt onödigt när man bara stannar 3 månader liksom.
 
Ajaa får se hur allt blir. Jag är 150% på iallafall. Ska fortästta kolla på lägenheter nu och sen kolla serie och sen sovaa.. Godnatt på er!
Bagdat caddesi oktober 2013

7 december

Heej! Igår så mötte jag Aylin en snabbis för att lämna hennes skor och så som hon hade hos mig. Sen gick jag  hem vila, fixa mig ¨gicktill Malin, föra med 2 tjejer från hennes klass Chantell och Mikaela. Chantell hade fyllt 18 så vi fira henne på laroy sen. Det va en lyckad kväll men inte såå mkt folk n¨nstans faktist.
 
Idag har jag sovit ut och sen inte gjort så mkt.Är fett irreterad just nu på segamänniskor gaaahh!!!!!!!! Ska möta upp Malin, Tsenat, Mika, Mikaela och förhoppningsvis Aylin också!! Skulle bli skit kul om hon kom med! :)
 
Ska logga ut nu och börja fixa mig lite mer kommer somna på soffan annars e inte såå taggad faktist pga vädret. Hörs mer i morgon ha en fin kväll alla!
 

,,,,

En sak jag har lärt mig i livet är att om en person inteee visar att den bryr sig om dig. Visst gör det ont ifall man gillar personen. Men man plågar sig bara själv ifall man är kvar med en sådan person. För man vill bli lycklig, right? Om personen inte visar uppskattning för dig. Då är det bara och säga, hur svårt det än är. Däääär e dörren herrååå och fuck you, nej men typ. Man tjänar iingenting på att fortsätta ens bry sig. För bryr sig inte personen gör du bara en tjänst FÖR DIG SJÄLV om du går. Enkelt.
 
Förut om det hände mig blev jag bara ledsen och va dum och va kvar och fortsaatte bry mig. Men man lär ju sig av sina misstag. Nu blir jag bara mer irreterad och tappar intresset helt. Sorgligt men sant.
 
Slösa ALDRIG din värdefulla tid på någon som inte skulle göra detsamma för dig. Tro mig man måste ha gjort misstaget för att inse det..
 

kontakta mig

Som jag skrev tidigare inatt.. om att jag kanske flyttar i februari 3 månader till Istanbul. Skulle någon av er eller någon ni känner kunna tänka sig att flytta till Istanbul i 3 månader för att plugga? Eller känner ni någon som skulle kunna/ska göra det? Tömer är en skit bra känd språk skola. Med elever från jätte många olika länder i världen. Man får studiebidrag som sagt ifrån Csn i Sverige och du får dessutom högskolepoäng när du studerar där :). Kontakta mig gärna på facebook, Sevda Yetis

Dröm inte bort ditt liv, Lev din dröm!

 

Jag och malin kända i Sapphire hahaha

Nu när jag gick igenom Istanbulbilder kom jag på att jag inte lagt upp de här hahaha... 
hahahahhah minns ni när jag berättade om att när jag va i Sapphire med en kompis från Sverige i september? När vi skulle kolla på våran bild de hade tagit så skulle jag kolla på exempel bilderna så ser jag en bild på mig och malin från iingenstans hahahah doooog fan va chockad jag blev jag ba wtf de e jag och malin ju?!?! sen han ba jag frågade er om det va okej att jag fick ha den som reklam och då minns jag när han sa det , men inte tänkte jag att han på riktigt skulle göra det. Såå alla turister i flera månader, varenda dag har sett oss då, kan ju slå vad om att våran bild sålde mest ;) Den här de la oss på va nyaste alternativet och tyckte den va finast så mina ögon kolla mest dit sen ser jag att vi e på fotot hahhaa.. 

Nya idèer, nya planer...

Haha here we go again. Sevda som ändrar sina planer 24/7. Vad ska man göra när mitt liv aldriiiig blir som jag tänkt mig. Saker händer, och slarviga jag kollar inte upp allt i tid. Iallaaafall. Det va ju tänkt från föörsta början att jag skulle stanna i Istanbul 3 månader för att plugga min turkiska efter direkt efter studenten plus ta körkortet. Och tanken var då att jag skulle bo hos och med min älskade farmor. Där krasha ju alla planerna igen i mitt liv för att någon där uppe ville mig illa igen och tog ifrån mig min farmor OCKSÅ alldeles för tidigt från mig...
 
Sen fick jag förskjuta upp det till nästa höst tänkte jag då, för att mina planer blev att plugga nu början av januari, skaffa extra jobb och liksom aaa få rutiner igen och så. Men tyvärr var sista ansökan den 31 oktober men jag kom ju hem typ 4 november så skulle ändå inte kunnat söka in för jag inte hade mina betyg heller. Och jag har försökt, jag har kollat upp om det gick att söka efter, men det gick inte..
 
Såå jag skulle få vänta till 21 mars.. 21MARS!Det är fan 4 måånader kvar. Och jag sitter inte en dag till hemma här i Sverige utan att inte göra ett skiit. Blir dum på heltid. Eenda jag gör om dagarna nu är att gymma och det är liksom 1 timme, har inga rutiner förutom det, sover för sent och vaknar sent för att jag har ändå inget att göra om jag vaknar tidigt? De flesta har skola eller jobb liksom. Så jag tänkte söka jobb då innan jag sprängs här hemma. Och jag vill inte gå in i en deppretion igen.. Men sen tänkte jag, jag kanske inte har så tur att få det så snabbt? Det tar ju ett tag ibland..även fast jag kaan få bra extra jobb nu, så känner jag varför kriga för det nu när jag är 100% fri och kan pluggaaa NU?!
 
Fick jobberbjudande i Istanbul idag och jag tacka såklart nej för jag bor här. men faaan va jobbigt det va att göra det brann som fan att jag inte är där nu liksom.. Sen fick jag ryck, jag har på sistonde för skojjskull kollat upp lägenheter i Nisantasi, Istanbul som ligger vid taksim, tänkte så jag hade lite koll på priser osv för höösten liksom. För hade inga planer alls att göra det redan nu i vår. Jag har även kollat skolorna och hittade en jätte bra skola som heter Tömer. Jag känner fler som pluggat där, och ligger perfekt område centralt och bra mitt i taksim. Nära Faslas jobb också kom jag på nu haha ännu bättre :D. Jag har kollat med CSN och det är csn berättigad också. Så jag får studiebidrag ifrån Sverige, inte värsta men jag kommer klara mig iallafall.
 
Jag kollade även om när kurserna startar och slutar, trodde det var var tredje månad men hade helt fel, ringde och fick veta att de har kurser början av VARJE månad :O :D! Det e huur bra som helst ju, så jag kan börja liksom när jag vill typ. Däär tänkte jag och tänkte och tänkte faaaannn jag vill åka snart. Jag vill åka nuuuuuu. Så jag får det gjort!! Fan varför ska jag kriga för att hitta jobb nunu när jag ändå måste säga upp mig ett tag senare för att jag ska flytta dit 3 månader? Och ämnena jag skulle pluggat ni i januari får jag ta i höst istället för turkiska kursen, som att jag "byter plats" på de bara. För jag ska ta körkort i april och jag klarar inte av flera ämnen pluus körkort samtidigt. Det va däär jag kändeo ckså faan nu kråckar ju körkortet och plugget lite. Vill ha 100% tid för BARA körkort när jag tar körkort för vill inte plugga på det i 100 år liksom.. Jag känner verkligen att turkiskan är nåt jag mååååste satsa på så fort som möjligt. Innan det är "försent". Spelar ingen roll om jag stannar där i flera månader igen utan att göra nåt. Visst jag blir bättre meeen på vardagspråket ja. Men jag måste lära mig att skriva, läsa och mer om gramatiken. Mer avancerad turkiska. För den här turkiskan jag har nu skulle jag få svåårt att få jobb med...Och tyvärr rättar inte alla mina vänner och släkt när jag säger fel ibland, så kan säga ett ord som e helt fel gramatik skit länge innan någon ens säger nåt.. och det här kommer öppna så mycket nya dörrar för mig i Turkiet. Och faktist i livet över huvudtaget. Man får så sjukt mycket erfarenhet att plugga och stå på sina egna ben UTOMLANDS och man blir så mycket mer mogen när man gör sånt här. Jag bodde ensam i Istanbul 2 månader men jag gjorde ingeting speciellt på dagarna förutom att leva livet och levde på mamma. Förutom hela renoveringen betala jag varenda krona från mina egna pengar. Den här gången kommer jag liksom pluuugga och kanske extra jobba till och med. Jag kommer ha min egna budget varje månad. Och inte leva på min mamma. Och jag kommer ha mycket lättare att flytta dit när jag en dag kommer göra det. 
 
Så jag tänkte då nu kanskeeee(inte 100 än bara tankar) åka i februari-april och direkt efter komma hem och ta körkortet!! Så jag har den i sommar peeerfekt. Dåå får jag det halvåret en perfekt turkiska och körkort på köpet ;) kan inte bli bättre!! Inte nog med det, så får jag även högskolepoäng för att jag pluggar där. Enda som suuuger är ju att det inte är direkt solväder där då-.- men varmare än här ändå och staden LEVER 24/7 åtminstonde på vintern och inte går i ide som alla här..Jag har snackat med min mamma och flera vänner. Och jag märker att de flesta som förstår mig är de som gjoort såhär som jag tänker göra. Och de säger att du gör inte mer än rätt att göra det nuu. Det är bästa tillfället i ditt liv du kan göra det. För att vänta tills jag har fast jobb och allt? Nej tack. Då har jag inte tid för sånt. Och jag vill inte bli fast för ett bra jobb här och känna att jag bara förskjuter upp det heela tiden i mitt liv. Det är NUU jag ska passa på att göra allt jag vill göra, alla saker jag vill få gjort. Jag har precis tagit studenten jag är fortfarande uuung, jag är friiiiii, jag är inte fast anställd någonstans så jag har inte svårt att bara göra det jag vill just nu när jag vill. Jag har 0 stress i livet faktist, jag är 20 år inte 30. Så jag tar allt som det kommer just nu! Jag ska göra allt jag velat göra i hela mitt liv och sen se va jag vill med allting. Enda som suger är att Aylin inte kan komma med mig för hon pluggar just nu :( vi båda ville ju åka och göra det tillsammans, och om jag visste att hon kunde 100% i höst skulle jag nog kunna väntat på henne för jag vill verkligen hellre göra det med henne men hon är inte 100% säker om hon kan just höst 2014.. och jag vill inte förskjuta upp mina planer i onödan om hon nu inte kan... :( Jag och Aylin funkar så sjukt bra ihop vaart vi än är och hur länge det än är och vi är som gjorda för Istanbul faaan va kul vi skulle ha gaaahhhh.. är fett ledsen över det faktist. Skulle vart så mycket roligare med henne. Men jag hoppas hon kommer till Istanbul en kort resa igen round 3 hihi (a) hon e alltid välkommen som alla andra av mina vänner också :*
 
mars 2013
 
 
juli 2013
 
augusti 2013
 
 
September 2013
 
Oktober 2013
Hahahha sjuukt när jag tänker efter. Iår har jag varit i Istanbul. (inte hela månader) i Januari, februari, mars, juli, augusti, september, oktober och november... nästan varje månad på hela året ju..

R.I.P

Heej! Idag så har jag hela dagen kollat lägenheter och ringt runt skolor osv. Säger mer om det senare. Sedan fick jag höra en tråkig nyhet. Att en av mina vänners vän dog idag. Ännu en person som dog av den äckliga sjukdomen, cancer alldeles för tidigt. Jag kände inte honom men flera av mina vänner gjorde det. Jag vet exakt hur det känns att se på när någon nära kämpa så hårt inför denna äckliga sjukdom. Det gör så ont att se och det värsta är att man kan inte göra något.. Han verka va en jätte snäll kille. Fyfan va orättvist livet är,  och så uuuung. Tröstat min fina vän idag som kände honom. Att förlora någon gör alldeles för ont. Hoppas han vilar ifrid och skönt att han inte lider mer nu....:/
 
Sedan har jag bara varit hemma, pratat i telefon och fortsattit kolla på lägenheter oså... Hela min facebook va bombad med R.I.P grejjer överallt hela dagen, först han Rasmus och sen senare mot kvällen såg jag att Nelson Mandela också dött idag.. folk dör verkligen varje sekund i världen.. så hemskt och det värsta är att alla en dag kommer gå den vägen.. och man vet aldrig när eller hur...
 

en månad kvar

Exaaaakt 1 månad kvar tills jag blir 21 år.. sjuuuukt så snabbt tiden går. Även fast det som en evighet sen så känns det ändå inte såå länge sen. Faan va kul det va på min 20 års dag, det va verkligen skit lyckat, allting. Sen dagen efter min födelsedag fick jag en av mina värsta samtal i mitt liv, när jag fick veta att min farmor hade fått hjärnblödning och kämpa för sitt liv i koma och vi åkte dit 2 dagar efter och 1 vecka efter dog hon.
 
Shit det här året har inte varit lätt alls, faktist en av mina jobbigaste år. Mina jobbigaste år är 2000,2010 och nu 2013. Jag tror ingen förstår mig riktigt hur jobbigt allting verkligen varit för mig och bara inte hennes död, utan aallting jag fick ta hand om efter. Så sjuukt mycket huvudvärk. Allt verkligen förendrades över EN natt. Ingen förstår, inte mina vänner eller familj för jag är ingen sån som gillar att prata om sånt, visar alltid bara glädje utanpå och är en väldigt öppen person om allting, men om sånna saker som ingen ändå skulle förstå, håller jag inom mig. Det är bäst så.
 
Jag tänkte fira min födelsedag i Istanbul, får se hur det blir med det. Finns vissa saker jag måste ta hand om om det innan. Ända som kommer va jobbigt är om jag stannar till några dagar efter min födelsedag... då det är min farmors döds dag och allting. Fyfan jag vill inte minnas allting, jag vill inte må sådär igen, även fast det dyker upp i mina drömmar då och då och kommer föralltid göra..när jag besökte henne när hon bara låg där helt borta med massa slangar överallt, jag vill inte minnas när hon begravdes framför mitt ansikte i det hemska sättet jag aldrig kommer förstå mig på..den där känslan när ingen längre hade något hopp och jag bara börja förstå att jag snart skulle förlora henne.. och det värsta av allt att jag inte fick vara brevid henne varenda minut. Utan bara fucking 5 min per dag.. fyfan. men ändå förlorade jag aldrig hoppet för man vill alltid troo, för man kan inte inse i sånna hemska situationer, speciellt när någon som står en så sjuukt nära, å gjort det från den dagen man föddes.. det är helt helt omöjligt att acceptera och inse en sådan situation.
 
Men ändå vill jag vara vid hennes och pappas grav då det är 1 år... gaah får se hur jag gör. Men jag vill nog fira min födelsedag i Istanbul iallafall och nyår kanske också, får se.. jag vet nog i veckan..
 

4 december

Heej! Idag va jag på gymmet och sen va jag en stund i centrum. Efter jag duscha och åt träffa jag Ann-Sofi och promenera med henne runt råstasjön. Det va skönt men skiit kallt. Sen har jag bara kollat på paradise hotel och Efterlyst. Man blir fan mer och mer mörkrädd efter man kollat på det programmet...
 
 

-

Det är lätt att snacka men så fucking svåååårt när man väl ska göra det...

..

Ni vet när man verkligen vill något men inte kan ta det för att det är för mycket skit ivägen för det du vill ha...
 
 

seg dag

Heej! Inatt sov jag i 10 timmar såå skönt och behövdes verkligen efter denna helg. Har inte gjort så mycket idag. Packade upp. Julpynta och städa mitt rum, är inte klar med städningen än men snart hahah.
 
Ska kolla på lale devri nu, hörs mer senare.
Stockholm
 

...

När ska den här oturen vända.... trött på att jag alltid har otur i exakt allt.
 

Steve Hoang - No games


lång lyckad helg!

Heej! Har inte varit hemma sen torsdags till idag, jag bodde på hotell som heter First hotel med några vänner som var här på besök från Istanbul, så va med de heela helgen, gick runt på flera musseum, Naturhistoriska, Nordiska, Vasa, Sprit, Fotografiska och runt i flera restauranger och shopping ställen! Vi gjorde saker heela tiden så tiden gick skit snabbt. Det va en jätte lyckad långhelg iallafall. Det va jobbigt att jag mådde skit dåligt halva helgen bara, hade skit ont i magen och mådde illa mycket så kunde knappt äta så det va irreterande.
 
Aja mår bättre nu och ska kolla på paradise hotel nu, hörs senare!
 

RSS 2.0