Hejdå Bodrum :(

Heej! Just nu sitter jag på bussen påväg tillbaks till Istanbul! Skit bekväm buss, tv i varje säten, wifi, kontaktuttag överallt. Ligger på två säten nu bytte plats. Irriterande bara att internet dör då å då -.-. Man får gratis kex, kakor, läsk å sånt också. Resan tar 12 timmar, började åka halv 9 kl är halv 2 nu har passat på att prata med vänner lite på tango med de som hade rättare sagt haha min viber funkar inte vet inte varför..

Vi sov tidigt igår och vaknade halv 9 redan för att äta frukost och vid 11 gick till stranden och sola och bada! Sen vid 1 tiden gick vi hem å åt, 2 timmar senare gick vi till stranden igen. Så skönt att det bara tar 2min tillstranden från dera hus.

Idag hände nåt som absolut INTE fick hända... GLÖMDE MIN KAMERA i Bodrum :'(!!!!!! Huuuuuur? Tog kort från deras översta 3je våning det va skit fin utsikt, jag sa att jag hade glömde fota så jag gick upp för att fota och den dog så jag fotade med min mobil ! Så la den på ett bord "så länge" Seeeenn tror ni inte att jag fucking glömmer den å jag va så stressad sen så kollade inte om den va i väskan för hade packat ner den precis innan juu :'( märkte precis efter vi börja åka att den va borta... Som tuur har jag inte glömt den i hotell eller så, har glömt den hos mina släktingar meen kan inte få den förens 10 augusti efter jag e i Istanbul igen efter alanya resan.. Briinnneer å Asall har inte någon kamera så jag funderar på att köpa en ny mini systemkamera i morgon, tänkte ändå kanske köpa en tidigare såå.. Aja får se... Kl e halv 2 snart här nu funderar på att sova nu så det bara blir typ 1 timme kvar sen! Tror jag e framme runt 11 på dagen. Godnatt alla!

https://cdn1.cdnme.se/936457/7-3/pic_51f83e96ddf2b32a7079679f.jpg">https://cdn3.cdnme.se/936457/7-3/pic_51f83e96ddf2b32a7079679f.jpg" class="image">


Bodrum dag 1 & 2

Heej igår kom vi fram till Gundogan i Bodrum runt halv 11 tiden efter 11 timmars bilresa! Jag sov så bekväämt hela vägen nästan , hade heela baksätet för mig själv och de hade tagit me sig täcke å kudde till mig så jag sov bra! Vi stannade en gång på vägen å åt bara. Sen när vi va framme så åt vi frukost me de andra i min släkt å sen givk till stranden, va där ett tag å sola och bada, sen gick vi hem å åt och sen sola och bada igen resten av hela dagen. Efter så duscha vi å åt middag och efter det promenerade vi runt stranden skit skönt och jag köpte några armband, fotband å sånt! Sen sov vi runt 12-1 tiden skit skönt å vaknade halv 9 å äter frukost just nu, vi ska till stranden efter och va där helaa dagen för att sola å bada :D sen hem å äta , duscha sen ska jag ta buss ensam till Istanbul som går kl 22:00 ikväll.. Åh vill va kvaar haha älskar bodrum aja! :) i morgon natt åker jag till alanyaa whopp whooopp :D haha mkt nu! Aja måste va social nu ha det så bra alla!


Helt spontant: Bodrum inatt! :D

Heej! Idag tidigt åkte jag min kusin, hennes mamma å pappa å min kusins kompis till deras sommarhus i Catalca! Som ligger 2 timmar utanför Istanbul. Hela dagen sola vi och bada i deras pool, skit skönt å mysigt ställe helt tyst! Dit ska man verkligen när man vill bort från allt å alla å bara rensa huvvet..

Sen påvägen i bilen ringde en i min släkt å fråga om jag ville med till Bodrum inatt heelt spontant! :D så tacka ja direekt haha så är påväg hem till Istanbul nu å ska bara packa snabbt å sen kommer de och hämtar mig så ska vi bila dit som tar 12 timmar fett kul älskar att bila haha! Ska sova å lyssna på musik hela vägen. Det blir en annan kusin, hennes mamma å pappa som jag ska åka med och vi ska bo hos andra av mina släktingars sommarhus :) ska bara va där 2 dagar för åker ju till Alanya på torsdag morgon.. Men men bättre än ingenting!

Så deppig jag va att jag inte trodde Bodrum skulle bli av iår men nu blir det av ändå :D tyvärr kommer jag ha 0tid för fest för ville mer dit för att testa utelivet där men men kanske åker efter jag kmt hem till Sverige! Ajaa ska lyssna på musik nu å vila bara hela vägen till Istanbul! Ha en fin kväll alla !


Malin kommer till mig i Istanbul! :D

Heej! Efter jag väntade ett tag på några i min släkt så åkte v itill Bauhaus och köpte nytt kök, badrum, dörrar, lampor och allt sånt. Enda som irrterar mig är nu att köket kan inte byggas förens 23 augusti!!!!!!!!! Vafaann driver de me mej!! Men de hade inte köket inne sådär på lager så de måste liksom kontakta folk som ska göra de olalalal jag åker hem den 18de vafan åååhh!! kommer inte hinna se det fan ...om det inte vore för min prövning den 19augusti så skulle jag lätt kunnat förlänga biljetten men neejnej men tror jag ska åka till Istanbul igen efter min prövning, alltså veckan efter och tänkte även då stanna en månad till. mer om det säger jag senare låång historia haha oooch btw har glömt säga en bra nyhet!..
 
Malin kommer till mig i Istanbul den 9 augusti :D!! Hon bokade igår och nu är allt bokat och klart. så hon ska va här i 9 dagar och åka hem samma flyg som mig. Ooch så jävla typiskt att vi slängde spisen, ugnen och allt igååår och jag får veta idag att köket kan inte göras förens 23 augusti såå aaa det betyder att vi inte har ett kök när vi ska bo hos min farmor.. ända vi kommer ha e ett kylskåp wohoo och vattenkokare..haha nee men vi kommer liksom vilket fall som helst inte gå hem 3 gr om dan för att laga mat liksom vem lagar mat på sin semester, om man äter hemma vill man ofta ha ngt enkelt. Ajaa huvudsaken att allt annat plus badrummet blir klart så kan vi bo där utan problem! Mina kusiner skrämmde mtt liv idag och sa att badrummet kanskee inte blir klart tills malin kommer (de första dagarna) och igår sa de att det skulle lätt hinna inom 2 veckor så e helt förvirrad nu men jag gör va som helst för att det ska hinna bli klart innan hon kommer så har sagt att jag e villig att betala en extra byggare så det går snabbare..och att de ska be byggarna va snabba och försöka va klara innan 9de..
 
ajaa Shoppade idag för första gången på hela resan. Första och enda butiken det blev va Bershka gaalen rea hittade 6 fina tröjor/linnen för bra pris va i butiken i nästan 2 timmar fanns så sjukt mktk.. aja ska sova nu ska vakna kl 10 för vid 11 ska vi till Catalca (utanför Istanbul) till mina kusiners sommarhus och va där hela dagen för att sola och bada i deras pool. Sen på kvällen ska vi hem för alla de jobbar på måndagen. Hörs mer i morgon godnatt alla!
Fasla och jag igår på Angelique

Istanbul dag 7

Heej! Igårvaknade jag för sent iigeeenn... har varit här i 1 vecka nu å har solat max 5 timmar -.- gick till pegasus för att köpa min flygbiljett till alanya, satt där i 40min skit tröga människor de trodde att mitt svenska bankomatkort inte skulle funka där.. är de dumma eller klart att det funkar i hela världen helt hjärn -.- såå nästan 1 timme gick åt att va där såå aa solade i 1 timme bara för va tvungen att gå till farmor sen igen..
 
Vi va hos farmor i typ 2 timmar och gjrde det allra sista med rensningen och sen gick jag hem o duscha och fixade mig och sen gick hem till Fasla och fixade oss det sista. Efter det gick vi till en restaurang och åt i cadde och sen tog vi taxi till Bebek på europeiska sidan till nåt förkrökställe som heter Lucco lr nåt.Vi va där en stund och sen tog vi taxi till Angelique! Det va jätte kul där och hon träffa på en kompis där också som va me några där. Efter det drog vi till nån annan klubb som bara hade turkisk musik det va bra där med och sen efter drog vi hem till Faslas kompis och åt och sen sov där. Sen i morse åkte vi till Fasla och åt frukost och sen gick jag hem.
 
Vaknade tidigt idag för att jag skulle va hemma kl 10 för vi skulle iväg för att kolla kök och badrum för renoveringen.. helt död sovit 4 timmar och stressade liksom. Min kusins pappa har fortfarandee inte kommit och kl är fan halv 2 fett su.r hahah jag skulle till fenerbahce idag o sola hela dagen hade planerat å så men neejnej ingen sol idag heller men ajaa haha :P om man bestämmer tid kl 10 i turkiet menas det kl 12-1 hahaha!
 
Ajaa men nu när som helst kommer han tydligen hörs mer ikväll ha en fin dag ala!
 

Alanya på torsdag!

Bokade äntligen hotell nu men har flyget kvar hittade bra priser för bara 700kr fram å tbx! Iaaallfall. Skiiit otrevliga o överstressad personal. Kopplade mig till flera olika. Sen sa de att det inte finns platser kvar den 29de då jag tänkte åka :( allt va helt slut fannsden 1a kvar bara.. Sen jag ba hur ska jag betala kan jag betala på plats? de ba du måste betala halva innan jag ba hur har inge Dosa den e i Sverige går de verkligen inte betala allt på plats bara? de ba nee maila lalala jag ba har inte internet snälla jag kan verkligen inte Han ba menförsök ändå jagba men huur har ej internet lala. Iaf ville boka sen de ba vi e lite upptagna kan du ringa senare? Jagba okeej.. Sen när jag ringde tbx säger en tjej att det är heelt slut till 3augusti jag blev såå aaarg jag ba driiver ni e mej ringde 1 timme sen å det fanns å tkr de e skit fult att ni visste att jag ville boka å ni ber mig ringa upp sen bokar mitt rum till ngn annan! Jag ba vafan ska jag göra nu helt onödigt att åka liksom 4 dagar -.- kan lika gärna stanna kvar i Istanbul liksom. Sen hon ba vänta 1 sek sen hon ba aa men det finns. Jag ba okeej.. Så jag bokade då å honba du kan betala allt på plats..

Asså e fett rädd att nåt blivit fel..tjejen frågade bara om mitt namn liksom man brukar väl fråga telefonnr o så ? Har inte bokat flygbiljetten än asså om nåt gått fel nu kmr jag bli skit arg kmr stå där som en idiot utan hotell fan. Å kmr få boka i andra hotell ensam liksom.. Kul.

Ajaa åker nu 1 augusti å kommer hem till Istanbul den 7de kul 6 dagar bara-.- men ajaa bättre än inget! Ska försöka ändra till 8de för asall å hennes familj åker hem den 7de på natten å mitt flyg kmr säkert gå på morgonen tidigt så gör inget om jag e ensam några timmar. Bara jag får en extra heldag där haha.. Ajaa godnatt hörs mer i morgon!!

Bilder från Alanya augusti 2010, april 2011, juli 2011, juli 2012


Istanbul dag 6 - Alanya på Torsdag!

Heej! Idag vaknade jag lite för "Sent" skulle vakna 10 men gick upp 12 typ. Efter jag åt frukost å så så gick jag till turkcell för att köpa pengar till min turkiska telefon. Va vid stranden 1-3 för va tvungen att gå till farmors lägenhet igen för att fixa det sista. Allt gick så segt idag försökte få tag i tomma kartonger men fick inte tag i någon förens senare så fanns inte jätte mkt å göra då för pallar inte lägga massa grejjer så de blir 500påsar liksom.. Nu e nästan allt klart vi har lagt alla grejjer jag ska spara i farmors rum så länge så de kan börja me det tomma rummen först så det blir enklare. Bara få glas å tallrikar jag ska spara sen också.

Efter gick jag hem till min kusin för att duscha och fixa mig för att sen träffade jag Fasla! Vi fikade på starbucks i caddebostan och sen gick jag hem till henne och hennes mamma och va där ett tag! Bokade btw hotell nu i alanya,berättar mer om de nästa inlägg..

Skiter i hur mkt kl är nu kl e halv 4 i morgon måååste jag vakna tidigarehar bara liksom haft 1 hel soldag å vill åt minstonde sola 2-3 timmar inte mindre.. Får se hur det går. För har en lång dag i morgon haha. Ska först till stranden och sola, sen farmors lägenhet igen. Sen hem duscha ochfixa mig för att sen möta Fasla på europeiska sidan i taksim. Vi ska ut och äta, sen föra nånstans sen ut! Sen ska jag sova över där. Hörs mer i morgon godnatt :)

Jag o Fasla i mars iår då jag va i
Istanbul


Istanbul dag 5

Heej! Kom hem för typ 1 timme sen. Somnade kl 4 inatt för jag snackade för länge me vänner genom fb å så. Gick till stranden i caddebostan. Inte värsta stranden. Första gången jag gått till en strand i Istanbul. Går alltid till pool å så. Men det funkade, det va bra service å bra pris och huvudsaken att jag fick en solstol å sola på liksom haha. Men hann bara sola 1,5 timmar, va vid stranden kl 1 å va tvungen att dra halv 3 för att fortsätta me rensningen. Jag kom till min farmor kl 3 ensam för en i min släkt skulle också kommit då men grejjer kom ivägen så hon kom inte förens 5tidn så va ensam å rensade lite. Asså faaan va skuuuuummt att sitta där helt ensam i min farmors stora lägenhet. Kan inte beskriva tomheten första gången på mina 20 år jag varit hos min farmor helt ensam. Va fett jobbigt, den där tystnaden. Obeskrivligt... Usch mådde inte alls bra av att va där helt ensam. Blev bara ledsen :(..

Sen kom hon tillslut å 2 andra i min släkt. Vi va 4 pers som rensade. Jag rensade utan att sitta en sekund grån 3 till halv 12 asså 8 timmar helt stört.. Trodde de va lite kvar men neejnejnej hade såå fel haha! Min farmor tar priset på att spara på ALLT man kan tänka sig.. Men nuuu äntligen e nästaan allt klart. Har kastat/gett bort så sjuuukt mkt grejjer. Tror 40 stora soppåsar asså.. Sparat mest det värdefulla grejjerna å de fina. Kan inte spara hur mkt som helst heller.. Iaf vi har lagt alla de grejjerna jag ska spara i kartonger, påsar, väskor, boxar å så. Nu är det bara liite kvar. Känns skönt. Ska sova nu ska vakna kl 10 för vill va på stranden runt 11 för måste va hos farmot kl 3 igen för att rensa det allra sista. Tror jag äntligen kan träffa nån kompis efter för att hitta på nåt. Har alla de här dagarna bara fixatlägenheten å inte haft tid för nåt annat..

Dagens höjdpunkt: Ska till alanya på måndag :D  info om alanya resan berättar jag i morgon! Nu är det bara att hoppas att det hotellet jag måste bo på har platser kvar annars dör jag fan.. Ajaa godnatt alla!

Haha gömde mitt ansikte under mitt linne den timmen jag sola för det röda har fortf inte gått bort heelt..


Istanbul dag 4 helt död..

Heej! Kom hem för en timme sen. Är helt död. Vi gick hemifrån runt 1 tiden. Köpte tyg boxar typ som vi la massa kuddar, täcken å så i. Sen gick vi till banken och beställde mitt bankomatkort som kommer i veckan nån gång. Efter åt vi kebab på ett ställe i bagdat caddesi. Och sen vid 3 va vi hos min farmor. Vi rensade från kl 3 till 9 utan att sitta en sekund. Nu är hela mitt rum tomt bara bäddsoffan kvar, som vi ska lägga i ett rum sen. hela garderoben som tagit totalt 14 timmar att rensa utan att överdriva, vi började i januari... Sjukt mkt grejjer va i den de e en stor garderob. Och sen la vi några av de fina lakanen, kuddarna, handdukarna, dukarna å så i de stora tygboxarna som kommer komma till användning sen. Å fina glas å så. Och nu har vi rensat hela mitt gamla lekrum haha nu finns bara mina gamla barbiehus, barbies jag aldrig i mitt liv kommer slänga för min pappa köpt de och det är minnen för livet. Och sen vare lite andra leksaker. Sen ska vi efter renoveringen lägga alla vardagsrumsmöblerna å min bäddsoffa å så i det rummet.

Hittade massa gamla dagböcker från både pappa, farmor å farfar haha visste inte att min farmor kunde skriva på gammelturkiska me arabiska bokstäver!! Sen hitta jag gamla foton på min pappa å mamma när de träffades när mamma va 18 år haha skit länge sen. Allt sånt har jag sparat som minne i kartonger. Ajaa efter vi va "klara" så gick vi å åt lahmacun! Glömde ta kort faan ville sukta er ju:p ajaa

Mitt ansikte mår bättre haha men ska avsolut inte sola den till helgen asså e för rädd. Ska upp vid 12 i morrn å sola typ 2-3 timmar me keps å solglasögon haha och sen direkt gå till min farmor å fortsätta med rensningen. Eftersom att vi inte är klara än så ska de börja me målningen på fredag istället. Ska sova nu godnatt alla!


Istanbul dag 4

Goodmorgon! Vaknade nyss, sov ut lite idag. Vi bestämde inatt att vi ska till min farmor ännu tidigare idag så vi verkligen blir klara me all rensning idag.. Så ska äta frukost nu å sen vid halv 1 typ ska vi till farmor då kommer skippa solningen idag också. Solat bara 1 dag på 4 dagar nu men ajaa måste göra det viktigaste först å främst. I morrn kan jag nog sola å njuta :) kanske lika bra att inte sola me tanke på mitt ansikte igår haha de e mkt bättre men fortf lite rött, haha en bild från igår.. Såg föör hemsk ut kunde ej visa aaså haha

Min frukost väntar hörs senare ha en fin dag alla! :)


Istanbul dag 3

Heej! Idag vakna jag vid 11 typ drog till fenerbahce. Hade inte varit där på 2 år så glömde att det va längre än va jag trodde. Så aaa trodde jag skulle liksom få en 20mins promenad dit. En tjej i apoteket sa att det e en skön 20mins promenad.... Men nejnej jag gick, gick och gick. Gick förbi min gamla skola, å har för mig att det bara va 5min ifrån min skola men neejjj vägen tog aldrig slut å blev helt död så tog taxi sista biten haha. Ajaa sen äntligen va jag där. År frukost där och sen va där hela dagen ensam det va skit skönt.. Men seeeen när jag ska på toa märker jag at jag e skiit röd runt ögonen hade helt glömt att lägga kräm där så aaa ser ut som att jag fått ngn brännskada typ runt ögonen å näsan e jag tomat men annars fick jag fin färg. det va ganska molnigt idag och blåste mycket men det va bara skönt! Skulle kokat annars

Senare gick jag hem, duscha åt och sen gick vi till min farmor igen, men eftersom att det blev sent så hann vi inte rensa nåt idag.. Måste i morgon göra allt det sista för det är sista dan jag kan göra det för de ska börja måla på onsdag. Ajaa efter det fika jag och min farmors systers dotter. Å nu e vi hemma å ska sova snart e helt död. I morgon ska jag nån annanstans å sola, vid stranden tänkte jag. Fenerbahce e råneri kan inte gå dit vaarje dag 200kr inträde för att bara vaa där! Sen att äta å sånt e också dyrt men så jävla värt igentligen så fint å lyxigt ställe. Men kan inte sola länge i morrn för måste ju till min farmors lägenhet sen resten av dan... I morrn ska jag ha keps heela dan ansiktet måste verkligen vila asså. Lagt yoghurt 2 gr idag påansiktet skit skönt..

Ajaa ska sova nu hoppas jag ser lite normalare ut iaf i morrnannars kmr jag gömma mig i solglasögonen till kvällen som idag haha.. Iyi geceler <3


-

Allt känns så skummt. Det har inte ens gått 1 år sen jag va i Istanbul förr förr förra gången då min farmor levde å va frisk och mådde bra. det har inte ens gått 1 år sen hon och jag satt och plaanera 2013!! jag sa åh de e bara 1 termin kvar i skolan nu sen efter studenten kommer jag stanna flera månader och kanske flytta tillbaka för ett tag, bo med farmor igen. fast längre tid. Skulle plugga upp min turkiska på vardagarna för att få den perfekt igen. Å nu istället står jag i Hennes lägenhet utan henne och rensar och renoverar?! Å snart ska jag fixa en gravsten till henne???!! Sjukt så snabbt livet kan förändras för än. Så snabbt allt bara kan rasa ihop. Livet är sjukt orättvist. Å man ska absolut ALDRIG ta livet förgivet. Du kan ha hela världen ena dagen och nästa dag ingenting.

Ingenting är som förut. Nu när jag är ute, det är ingen som ringer mig 10 gr i timmen längre å pratar så högt så jag får ha luren 1 meter ifrån haha. Jag har inte tråkigt här men ALLT känns så sjuuuukt tomt kan inte beskriva. Än idag råkar jag nästan plinga på hennes dörr istället nu när jag har nycklar. Nu när jag är ute kollar jag reflex mobilen hela tiden för att se om farmor ringt, så hon inte blir orolig. å än idag kollar jag upp mot hennes fönster för att se om hon är där och kollar å ler åt mot mig.. men ser istället bara stängda gardiner. Känns konstigt att inte se hennes samtal längre. Att inte kunna se min fina farmor, att inte kunna höra hennes röst eller skratt. .. Den personen som stog mig närmast i min släkt min verkligen närmaste i livet finns inte längre vid liv..en stor del av mitt hjärta är nu på andra sidan. Gaah den här redan kommer bli så sjukt blandad. Kommer ha både roliga minnen men även sjukt jobbiga.. Kan inte ljuga men faaan va det gör ont innerst inne att va här just nu.. Påminns bara av alllting :(


Istanbul dag 2

Heej! Igår efter jag kom till min farmors syster så åt jag först mådde skit dåligt så jag låg å vila ngn timme och sen gick jag, min kusin, hennes mamma å moster på på pw vid stranden. Gick typ 1 mil asså i 30 graders värme doog av värme och min kusin går fööör snabbt hänger typ inte me asså haha.. Sen åt vi vid stranden å efter fikade vi.

I morse vakna jag runt halv 10 senefter jag åt frukost gick jag hem till min kusin för vi skulle tsm hem till min farmor för att se hur det ser ut nu, de hade börjat fixat lite med badrummet. Vi kom dit å vi kom inte in!!! Min kusins pappa hade 30 nycklar å ingen funka till min farmors dörr.. Så där stog vi å försökte komma in men sen efter nån timme hitta vi farmors nycklar som tuur!

Sen gick jag på hamam första gången i mitt liv faktist haha! Sjuukt skönt. Hamnade inte på de lyxigaste direkt men de funka. Sen åkte vi till ett ställe för att välja färg till väggarna som ska börja målas på onsdag.

Sen efter gick jag å min kusin till KFC och åt och efter det började vi rensa min farmors lägenhet. 2!!!! Stora skåp tog 5 timmar å jag överdriver inte i 5 timmar i sträck utan att vila rensade vi fyfan va mkt hon hade sjuukt.. Hon sparade verkligen på ALLT! Och 12 stora soppåsar me grejjer fylldes som vi ska både kasta och ge bort till de fattiga som alltid!

E helt slut. Ligger i sängen nu. Mycket är kvar men allt rullar på och har onsdag på mig att rensa ALLT som ska kastas, ges bort och sparas. Så i morgon ska jag upp tidigt för vill äntligen solaaaa har fortf inte solat. Ska till fenerbahce och sola och bada ensam haha har inte snackat me ngn men kanse lyckas få me ngn dit i morrn. Sen efter måste jag till banken och fixa så jag får mitt turkiska bankomatkort, måste växla pengar haha har bara 5lira kvar (20kr) växlade bara lite i sverige, köpte en helt rutten mobil igår för 700kr fan den har inte ens en jävla kamera den har INGENTING haha men mina svenska telefoner spärras alltid pga att turkiska simkorten inte går. Helt onödigt att köpa iphone lr så när jag nu har 4s och ska få 5an i augusti. Aja efter allt det ska jag fortsätta rensa lägenheten.

Hoppa ni har det bäst nu måste jag sova Godnatt !


Turkiet dag 1!

Heej ! Resan gick bra fick mina bagage på bokstavligen 2min typ rekoord brukar alltid få vänta läänge. Sen handla jag raki åt min kusin haha den största skulle hon självklart ha haha! Sen tog jag taxi till Ipek hon bor bara 5-10 min från den flygplatsen så jag sov där nu första natten. Det va lite problem att komma in i hennes område bara för hon bor typ i ett palats asså haha vakter utanför grindarna å kameror å sånt. Men det gick bra sen! Sov till 1 idag typ behövde sova lite sovit så lite senaste dagarna å gick å la mej halv 7 i morse liksom så man e ju lite död fortf. Vi har ätit frukost å duschat precis å håller på att fixa oss de ska snart skjutsa mig till min farmors syster å de! Första sommaren jag inte kommer träffa min farmor :((.. Känns konstigt som fan..

Ikväll ska jag bara ta de lugnt me släkten, ta promenad ikväll runt vattnet å ba fika å sånt. Funderar på att gå på hamam innan jag satsar på brännan haha får se! Måste sluta skriva nu hörs senare ikväll hare bra alla!


Herrååå Sverige!

Herrååå Sverige! Mina bebisar skjutsade mig till arlanda e på planet nu landar 05:10 såska sova direkt när jag kommit fram hörs mer i morgon wish me luuuck :D


-

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain

...

Den där känslan varje gång jag kom till Turkiet och jag reflex automatiskt kollade upp mot ditt fönster, där du ALLTID stog och väntade på mig och du var så glad. Jag var så glad. Att se dig och alltid bli så glad. Ett helt år jag hade varit ifrån dig. Allt bara kändes så bra när jag kramade dig, allt. Och när jag kom in så hade du lagat min favoriträtt som stog på bordet alltid helt klar och varm. Och jag bara hade saknat det så mycket så jag skyndade alltid mig och bara lämnade alla bagagen så snabbt i mitt rum. Dina kramar och pussar och nypningar på min kind, dina gulliga ord du alltid sa som du sa som att jag fortfarande var liten. Så fort jag gick utanför huset så blev du så sjukt orolig. Du ringde mig 10 gånger per timme för att fråga vilka jag va med, vart jag va och att jag inte fick va ute så länge. Den där oroligheten du alltid fick så fort jag inte var hemma som gjorde så ditt blodtryck alltid gick upp. Alla nätter jag vakna upp helt svettig pga att du hade stängt av min fläkt i smyg under natten för du trodde jag kunde bli sjuk. Alla knäppa roliga historier du alltid berättade till mig. Varje natt kollade du alltid till mig flera gånger, så jag ens levde och mådde bra. Du kunde bara stå där och kollade på mig i minuter och bara le.
 
Varje gång vi sa hejdå. Det gjordeså ont inom mig. Att tvingas vänta 1 helt år till för att se dig. Vad som helst kunde hända dig. Jag grät alltid hela sista natten innan jag skulle åka hem till Sverige igen. Den där oron, att kanske aldrig mer träffa dig igen. Aldrig höra din röst igen. Aldrig få mer minnen med dig. Det dödade mig, bara tanken. Som sist vi träffades då du inte låg i koma. I november 2012. Att vakna upp på natten av att du ropade mitt namn om hjälp. Att se dig ligga på golvet helt hjälplös, asså jag sprack. Det va så jobbigt och jag ville inte visa mig svag och ledsen framför dig. Efter jag lyckades sätta dig i din säng sprang jag in i mitt rum för att försöka svälja allt jag ville gråta för jag inte ville gråta framför dig. När jag skulle hjälpa dig upp som tog mig över 3 timmar. Jag kämpade allt jag kunde, å så trött jag va för jag hade sovit en halvtimme bara. Men när jag äntligen lyckades få upp dig på sängen och jag bara låg i din famn och kramade om dig. Mina tankar började döda mig. Tänk om det händer igen och jag inte är där? Huuuur ska hon ens överleva det. Huur ska hon klara sig ensam? Huur kunde jag tro att du bara snubblade för det va mörkt. hur kunde jag va så dum och tro det. Hur kunde jjag inte lyssnat på dina ord du sa till mig. Du sa till mig "det är mitt huvud som får mig att inte komma upp, det är mitt huvud sevda inte mina ben." Jag va så trött den där kvällen. Trodde verkligen inte på det. AAlla trodde du "bara snubblade" ALLT kopplade allt insåg jag den dagen det var försent. Alla ord du sa till mig ekade i mitt huvud, ekar fortfarande. Allt kunde sett så annorlundare ut om jag hade gjort annorlunda från den dagen. Om jag hade fått dig gå till doktorn och kolla upp så inget gick fel. Om jag hade bara gjort det kanske jag hade haft dig kvar. Jag hade haft dig kvar nu. Man lär sig av sina misstag, och man kommer över sina misstag i livet med tiden. men huuuuuuur ska jag glömma det här?! Hur? Omöjligt. Fucking omöjligt. 
 
Sen att fåett samtal dagen efter min 20årsdag att du fått hjärnblödning och ligger i koma. Och hur orsakades det? Jo av att du fick så högt blodtryck. Jag vet att du försökte nå oss på min födelsedag men våran hemtelefon var sönder och jag skulle ringa dig och berätta det så du slapp bli orolig i onödan. Jag hade det i tanken hela tiden men va så fucking stressad och allt annat kom ivägen. Och vaarför hände det daagen efter min 20årsdag allting? Låter det bara inte helt sjukt.. Men några dagar innan du hamna i koma börjadee du se konstigt fick jag höra efter. Allt mååste börjat från november 2013. En kväll jag kommer ha i mitt huvud hela mitt liv. Och att sen se dig i koma med flera olika slangar överallt. Att prata med dig utan att få svar. Det va inte du längre. Det va så svårt att se att det va du, det va en helt annan människa. Att få höra att det kanske inte finns någon chaans att du skulle vaakna igen igen. Det dödade mig så mycket. I 6 sömnlösa nätter och bara tankarna hos dig. Jag ville ju va där brevid dig, jag ville ju stötta dig. Hur lång tid det än det skulle ta, ville jag va där. Men att bara få se dig 5 min 2dagar... så jävla orättvist. Jag skulle kunnat göra vad som helst, skita i skolan helt, skita i allt och alla i mitt liv helt, baaara för att få en säng brevid din bara för att få hålla din hand dina sista dagar..
 
Men det va som att du hörde mig. Allt jag sa till dig jag sa till dig att jag inte lämnar Turkiet förens du blir bättre. Att jag kommer skita i skolan och allt bara för att vara med dig. Efter jag sa det, dagen efter lämnade du jorden. Som att du inte ville att jag skulle skita i skolan och allt för din skull, och även ville du att jag skulle komma till din begravning. Och just den timmen du dog drömde jag om det. 3je gången jag fått mitt hjärta bli så krossat, så krossat att det aldrig kommer bli helt igen. Det är bara att försöka inse och föralltid leva med det. Med tiden läker man men jag kommer aldrig aldrig läka helt. Det är nåt jag får leva med livet ut.

lite frågor & svar

POSTAT AV: H
hej sevda, det är så att jag troligen kommer att flytta till Istanbul om ca 3-4 månader (pga ngra saker, lång historia).. Tycker att Istanbul ser ut att vara jättefint på bilder och så, och har aldrig varit där så om jag åker ditt blir det första gången.. problemet är bara att jag inte känner någon där, har liksom INGEN... Inte någon släkting vän inget... Så vet inte vad jag ska göra... kmr troligen vara där i 6-7 månader kanske tillomed längre (vet inte vad jag ska göra) för annars är jag en jätte social person och brukar va med folk o sånt jätte mycket... Språket är inget problem kan flytande turkiska (Föddes i Izmir) men flyttade till Sverige som dig pga några saker... Så vet verkligen inte vad jag ska göra vill åka men endå inte. Har du några tips eller något på vad man skulle kunna göra för att lära känna folk där??? Eller tycker du att jag ska stå ut typ i ett halvår?? skulle vara glad om du hade något tips eller ngt sånt :D :)

Svar: Heej! Va kul! Det bästa sättet att lära nya människor är väl igentligen först och främst att skaffa jobb om du har möjligheten till det. Eftersom att du kan flytande turkiska blir det ju mycket enklare. Du kommer älska Istanbul, känner ingen som sagt nåt dåligt om Istanbul. Det är verkligen en stad att dö för. Helt underbar som har verkligen ALLT! Om du har vänner från Sverige som vill till Istanbul kan ni ju först åka tillsammans för att se hur det är osv, och gå ut mycket på stan, festa kanske? Se mycket sevärdheter. Utforska staden. Och sen tycker jag iallafall du borde söka jobb och där kommer du få enkelt vänner förhoppningsvis att du klickar bra med de osv! Jag tror du kommer stå ut i ett halvår, det kanske går segt och du kanske får hemlängtan efter ett tag då du kanske fortfarande inte känner så många osv, men det kommer nog! Jag tror du kommer få mycket bra minnen för livet! Vem vet du kanske inte vill flytta tillbaka till Sverige sen?


POSTAT AV: ANONYM
Hej sevda! Jag åker till Istanbul snart och undrade om du kunde tipsa ställen att besöka osv? Har hört att det finns mycket shopping, vet du några bra butiker, centrum som man måste åka till? Och är det billigt/dyrt där? Skulle uppskattas om du svarade med tanke på att jag aldrig varit där innan! Din blogg är as bra och du är skjukt vacker! fortsätt som du gör, puss

Svar: Hej! Va kul :D ! Jadåå. Om du vill till grymma bra shopping ställen ska du till Bagdat Caddesi som ligger på asiatiska sidan, det är en lååång gata full med massor med butiker allt från lyxigaste märkena till billiga! Sen måste du till Istiklal Caddesi som är en trång lång gata med massa butiker också som ligger på Europeiska sidan. Shopping center du måste besöka är, Istinye park som har bl.a Victoria's Secret, Kanyon, Safir (sapphire of Istanbul) Turkiets högsta byggnad, en av Europas högsta. som har fullt med shopping, matställen och en underbar utsikt över hela Istanbul på 55de våningen tror jag det var. Om du vill till världens största Bazaar ska du till Kapali Carsi (grand bazaar). Sjuuukt stor bazaar som är 4km lång och har 4000butiker. De ligger på europeiska sidan. Sedan finns en stor outlet som heter Viaport som ligger på asiatiska sidan. Hoppas du blir nöjd med din shopping :) Sevärdheter du måste besöka är Haga Sofia, Galata tower. Sapphire som jag sa innan, du måste lätt åka båt också då ser du mycket!


POSTAT AV: ANONYM
3 år eller 3 månader sen?

Svar: 3 år sen


POSTAT AV: SULE
Hej Sevda!
Jag har exakt samma beslutsångest som du.
Vill verkligen flytta till Turkiet då jag är därifrån.. men samtidigt född här och har ett liv här i Sverige.
Det är otroligt svårt då jag har så otoligt kul när jag är i Turkiet ( bor också i Istanbul ) och saknar verkligen Istanbul så sjukt mycket när jag är i Sverige. Men samtidigt så skulle jag sakna Sverige så sjukt mycket om jag flyttade..

Så jag ska faktist flytta ner ett halvår och se hur de känns när jag tagit studenten. Jag rekommenderar de samma :) för Livet i Turkiet är mer än bara fest och ha kul.. man måste kunna försörja sig på rätt sätt också.

Kram, Sule

Svar: Hej Sule! Exakt så känner jag med.. fast jag föddes i Turkiet och bodde där mina första 7 år. det är svårt att ha två hem sådär för man saknar Turkiet när man är i Sverige och man saknar Sverige när man är i Turkiet. Det är en jätte bra idè! Tänkte också på det men ska ta körkort först osv i Sverige. Aa det är så sant..


kanye west - flashing lights


-

Seduce my mind and you can have my bodyFind my soul and I'm yours forever...
 

studentbilder del 3

 
 

<3

en dag, en dag snart ..<3
 

18 juli

Heej! I måndags så gymmade jag först och senare va med Malin, hämtade min resväska hon hade lånat av mig förut när hon va i Spanien. Sen gick jag hem, packa lite och sen promenerade med Ann-Sofi i typ 3 timmar haha! Runt hela råstasjön, näckrosen, råsunda, huvudsta och skytteholm halva solna haha. Det va jätte kul att träffa henne hade inte träffat henne på 4 månader för hon va i Valencia och pluggade spanska. Ann-Sofi är en fin barndomsvän jag kännt sen jag va 7år min första bästis i Sverige typ haha :) Sen har vi alltid haft kontakt vilket är jätte kul!
 
Igår så tog jag det lugnt hela dagen och sen gick på chillkväll med Aylin, Malin & Tsenat och va där hela kvällen! Idag fikade jag i stan med Aylin & Alale och sen shoppade vi lite,  har på läänge inte visat shopping haha har köpt en heel del. Men kommer så fort jag får tid... Sen växlade jag pengar, hämta min biljett osv.
 
Senare gick jag hem, duschade och så och sen träffade Malin och åt sen gick hem till henne ett tag. kom hem halv 12 idag lovar att det är tidigast på hela sommaren typ haha. Tänkte nu bara packa, ta det lugnt, passa på att blogga lite och sen kolla min serie!
 
I morgon är det en lååång dag framför mig.. sista grejjerna ska packas, sista grejjerna ska köpas måste till kista också och kopiera massa studentbilder jag ska ge ut till släkten och sen ska jag framkalla ett foto på mig, farmor och min kusin som också stod min farmor jätte nära, sen köpa en ram och ge henne den som minne.. extra speciellt foto också för det va våran sista foto tillsammans november förra året... Sen kopiera en bild på mig och min pappa och köpa en ram, har redan på oss i fönstret men vill ha 4 samma ramer, en på mig och pappa, en på mig och mormor och en på mig och min farmor och i mitten en på mig, mamma och pappa. Mina närmaste i mitt liv...
 
Senare på kvällen ska jag ut och äta med mina fina vänner och sen vill jag inte ens veta va mina vänner planerat att göra med mig i morgon eftersom att det är min sista kväll då hahahah kommer inte kunna vakna på fredan iaf.....
 
 

Chris Brown - don't wake me up


14 juli

Heej! Är knappt inne på datan haha är knappt hemma rättare sagt. I fredags drog jag, Malin, Kassandra och Maneli till Berns! Det va riktigt bra. Baara bra rnb musik. Skit kul var det. Men vi drog hem tidigt. I lördags så var jag på eriksdalsdals badet med Hermona, Asall, Alale och Ahlam. Vi sola, bada och åt. Skit bra väder vare så man fick lite färg. Senare på kvällen så gick jag, Tsenat hem till Malin föra lite sen drog vi till Berns igen haha de va så sjuukt mkt folk det gick knappt röra sig ibland å sen vare bara rock i början men sen blev det bra.

Idag sov jag ut länge och sen åt på pizzastugan med Tsenat och Malin och nu är jag hos Malin och fixar mig lite. Efter ska vitill F12 haha vi har varit ute nu 4 dagar irad med idag... Om det inte vore för att jag åker på Fredag skulle jag ha filmkväll hemma är så döööd hahah!! Ajaa hörs mer i morgon. Ha en fin kväll alla!


-

Ingen vet och ingen kommer någonsin att veta..
 

Malin 20år! <3

Heej ! Igår så va jag me malin i centrum vi åt och jag beställde nytt bankomatkort för mitt råkade jag ju sitta sönder på nåt sätt. Tuuur att jag inte åker idag! Juste har glömt att skriva om det , jag ändrade min flygbiljett till att jag åker nästa fredag kväll istället! Det kostade 522kr att ändra men så värt det ändå. Så blir där 5 dagar mindre än planerat. Ajaa. Igår så va jag, Malin, Kassandra & Tsenat på F12! Malin fyller 20 år idag Grattis igen bebis!! Vi kanske ska ut idag igen eller i morgon för att fira henne, vi får se.
<3
 

10juli

Heej! Idag va jag på gymmet som vanligt och sen i centrumbara. Har varit seg hela dagen. Ska kolla på min serie nu och sen åka till Willow en stund för att hämta min lön... hörs senare!
 
 

-

Tusen frågor utan svar...
 
 

...

Tusen frågor utan svar babannem benim.. så mycket jag ville berätta till dig, så mycket jag ville fråga dig som jag ville vänta till nästa gång vi skulle ses .saker som har tyngt hela mig för länge nu..vet ej vart jag ska ta vägen, vart jag än går, vad jag än gör sitter det i min hjärna som klister...min hjärna kommer sprängas vilken sekund som helst, du är den enda som kunde förstå mig, INGEN annan på denna jord skulle förstå, verkligen iiiiingen. du är den enda jag kunde prata om det med dig...är så vilsen!!!! kommer ha tusen frågor utan svar tills den dagen vi ses igen..på andra sidan.. fan va jag saknar dig det är sjuukt!!!!! det gör så jävla ont, varenda dag.

10 juli

Heej! Kom hem för en stund sen. Pratade i telefon till 7 i morse haha riktig ångest och sen vakna runt 12 och gick hem till Malin, vi solade på hennes altan! Fan va nice väder det va idag. Sen åkte vi till tensta och fixade naglarna hos en tjej. Skit duktig, visar bild sen. Sen har jag bara varit hemma. Ska försöka sova snart och sovaa uuut i morgon har sovit så lite senaste dagarna. Godnatt !
 

-

rätt men så fel..
 

9 juli

Heej! Idag va jag hos optikern min syn hade blivit litee sämre så måste ha -2.0 nu istället för 1.75, ajaa.. sen efter gymmade jag som vanligt och efter det åkte jag och Malin hem till Hermona med Tsenat, Asall, Sara, Isabelle, Dabra, Berwell och Amanda, hade tjejkväll och rökte vattenpipa och chillade bara och alla de drack hahaha huur orkar man på en måndag, okej utomlands på en festresa men skulle inte i Sverige bara sådär haha.
 
Vi va där hela kvällen och sen åkte vi hem. Ska sova nu, hörs mer i morgon.Godnatt !
 
 
 
 
 

-


-

Sanningen kommer ALLTID fram oavsett vad!!!
 

utgång helaa helgen...

Heej! I torsdags så gick jag, Tsenat, Malin, Aylin & Kassandra till F12, föör mycket folk som vanligt! men det va kul ändå. I fredags så tog jag det lugnt hela dagen, åkte till kista med Aylin för att köpa present till Alale och sen åt jag på fridays med Hermona, Tsenat, Aylin, Asall, Berwell, Alale, Alales kille för att fira Alales födelsedag. Det va en överraskning för henne hon trodde hon bara skulle äta med Hermona. Efter det gick vi alla till Berns och va där hela kvällen.
 
I lördags så tog jag det lugnt hela dagen och sen gick till Berns med Tsenat & Malin. Träffade Asall, Hermona, Isabelle, Sara, Amanda och Natalie där också som vi sen va med resten av kvällen. Det va sjuuukt mkt folk man kundeknappt röra sig ibland men det va roligare än i fredags.
 
Igår så gick jag, Asall, Hermona, Alale, Mika, Tsenat, Berwell först till brunnsvien och skulle sola och så men det va jätte tråkigt och stenigt bekvämt så vi åkte till rösjön och träffade även Isabelle, Natalie och Amanda. Vi kom dit vid 4 och solade lite, grillade och rökte vattenpipa! Det va jätte mysigt och v satt där till halv 9 typ och sen skjutsade de mig till solna och sen gick jag hem, duscha, fixa mig och allt och sen drog till Malin och drack lite med Aylim, Tsenat & Maneli och sen drog vi alla till F12 haha knas har varitute nu i 4 dagar irad... äähh de sommar och jag har precis tagit studenten man måste få känna friheten liksoom :)
 
Ska nu till optikern och kolla min syn behöver tydligen starkare styrka haha.. och sen ska jag till gymmet och sen hem bara! Hörs senare
 
 
 
 

-

Spela inte svår, jag tappar intresset lätt
 
 

4 juli

heej! igår så gymmade jag först och senare gick till willow med Asall & Tsenat för att hämta min lön och sen fikade vi på Cafè 60 och senare fick de ryck och ville till lion bar för att dricka lite. Jag drack ingentig! o sen fick jag o tsenat ryck och drog till vardagsrummet halv 3 till 3 bara hahah för musikens skulll bara! Ska nu möta Malin hörs sen<3

-

När jag väl ger något en chans för tidigt när jag aldrig annars gör det, så blir det såhär...sjukt
 

-

Heej! Idag hade jag praktik fick sluta lite tidigare och sen träffade jag Malin som kom hem idag från Spanien! Va me henne typ en timme bara och sen drog jag hem, letade efter mitt gymmkort i typ 1 timme men sen hittade sen så jag körde lite övningar hemma istället. Sen har jag bara tagit det lugnt är ganska seg. Ska kolla på min serie nu och sen sova typ. Godnatt!
 

Kendrick Lamar - Bitch, don't kill my vibe


adini feriha koydum

Såg nu ett avsnitt av adini feriha koydum. Så braa och spännande. Skulle kunnat kolla hela natten om jag kunde... ajaa i morgon har jag praktik 12-8 och sen gymm. I morgon är det ben och rumpass (Y) mitt favoritpass men inte träningsvärken efter direkt..hahah ska sova nu godnatt! 
 heelt död idag hahah

fucking problemm


baksmällan 3

heej! Idag sov jag ut först och sen gymmade jag med Serhat han visa mig fler magövningar haha kommer inte kunna skratta lr hosta i morgon för kommer ha så ooont och känner redan lite nu träningsvärken... ajaa efter det köpte jag en bikini i solna c, det finns aaaldrig i min storlek så fick köpa en mindre kupa för den skulle va lite mindre i midjan ufff men den va så fiin!! Visar senare. 
 
Efter jag hade duschat och så så gick jag på bio med Tsenat och såg baksmällan 3! Skit bra tycker jag, hade inte hört så bra om den innan haha. Ska kolla på adini feriha koydum nu och sen sova!! Har praktik 12-8 i morgon.. godnatt!
 

RSS 2.0