lite frågor & svar

POSTAT AV: H
hej sevda, det är så att jag troligen kommer att flytta till Istanbul om ca 3-4 månader (pga ngra saker, lång historia).. Tycker att Istanbul ser ut att vara jättefint på bilder och så, och har aldrig varit där så om jag åker ditt blir det första gången.. problemet är bara att jag inte känner någon där, har liksom INGEN... Inte någon släkting vän inget... Så vet inte vad jag ska göra... kmr troligen vara där i 6-7 månader kanske tillomed längre (vet inte vad jag ska göra) för annars är jag en jätte social person och brukar va med folk o sånt jätte mycket... Språket är inget problem kan flytande turkiska (Föddes i Izmir) men flyttade till Sverige som dig pga några saker... Så vet verkligen inte vad jag ska göra vill åka men endå inte. Har du några tips eller något på vad man skulle kunna göra för att lära känna folk där??? Eller tycker du att jag ska stå ut typ i ett halvår?? skulle vara glad om du hade något tips eller ngt sånt :D :)

Svar: Heej! Va kul! Det bästa sättet att lära nya människor är väl igentligen först och främst att skaffa jobb om du har möjligheten till det. Eftersom att du kan flytande turkiska blir det ju mycket enklare. Du kommer älska Istanbul, känner ingen som sagt nåt dåligt om Istanbul. Det är verkligen en stad att dö för. Helt underbar som har verkligen ALLT! Om du har vänner från Sverige som vill till Istanbul kan ni ju först åka tillsammans för att se hur det är osv, och gå ut mycket på stan, festa kanske? Se mycket sevärdheter. Utforska staden. Och sen tycker jag iallafall du borde söka jobb och där kommer du få enkelt vänner förhoppningsvis att du klickar bra med de osv! Jag tror du kommer stå ut i ett halvår, det kanske går segt och du kanske får hemlängtan efter ett tag då du kanske fortfarande inte känner så många osv, men det kommer nog! Jag tror du kommer få mycket bra minnen för livet! Vem vet du kanske inte vill flytta tillbaka till Sverige sen?


POSTAT AV: ANONYM
Hej sevda! Jag åker till Istanbul snart och undrade om du kunde tipsa ställen att besöka osv? Har hört att det finns mycket shopping, vet du några bra butiker, centrum som man måste åka till? Och är det billigt/dyrt där? Skulle uppskattas om du svarade med tanke på att jag aldrig varit där innan! Din blogg är as bra och du är skjukt vacker! fortsätt som du gör, puss

Svar: Hej! Va kul :D ! Jadåå. Om du vill till grymma bra shopping ställen ska du till Bagdat Caddesi som ligger på asiatiska sidan, det är en lååång gata full med massor med butiker allt från lyxigaste märkena till billiga! Sen måste du till Istiklal Caddesi som är en trång lång gata med massa butiker också som ligger på Europeiska sidan. Shopping center du måste besöka är, Istinye park som har bl.a Victoria's Secret, Kanyon, Safir (sapphire of Istanbul) Turkiets högsta byggnad, en av Europas högsta. som har fullt med shopping, matställen och en underbar utsikt över hela Istanbul på 55de våningen tror jag det var. Om du vill till världens största Bazaar ska du till Kapali Carsi (grand bazaar). Sjuuukt stor bazaar som är 4km lång och har 4000butiker. De ligger på europeiska sidan. Sedan finns en stor outlet som heter Viaport som ligger på asiatiska sidan. Hoppas du blir nöjd med din shopping :) Sevärdheter du måste besöka är Haga Sofia, Galata tower. Sapphire som jag sa innan, du måste lätt åka båt också då ser du mycket!


POSTAT AV: ANONYM
3 år eller 3 månader sen?

Svar: 3 år sen


POSTAT AV: SULE
Hej Sevda!
Jag har exakt samma beslutsångest som du.
Vill verkligen flytta till Turkiet då jag är därifrån.. men samtidigt född här och har ett liv här i Sverige.
Det är otroligt svårt då jag har så otoligt kul när jag är i Turkiet ( bor också i Istanbul ) och saknar verkligen Istanbul så sjukt mycket när jag är i Sverige. Men samtidigt så skulle jag sakna Sverige så sjukt mycket om jag flyttade..

Så jag ska faktist flytta ner ett halvår och se hur de känns när jag tagit studenten. Jag rekommenderar de samma :) för Livet i Turkiet är mer än bara fest och ha kul.. man måste kunna försörja sig på rätt sätt också.

Kram, Sule

Svar: Hej Sule! Exakt så känner jag med.. fast jag föddes i Turkiet och bodde där mina första 7 år. det är svårt att ha två hem sådär för man saknar Turkiet när man är i Sverige och man saknar Sverige när man är i Turkiet. Det är en jätte bra idè! Tänkte också på det men ska ta körkort först osv i Sverige. Aa det är så sant..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0