Frågor och svar

Heej! Förlåt för 100års efter svar, men har verkligen inte haft tid eller lust att sitta och svara på massa frågor när jag varit i Turkiet. Så jag svarar nu när jag är i tråkiga gråa kalla Sverige!

POSTAT AV: LOVELY ANONYMOUS
Hope you remember my nickname! I am reading your blog for 3 years, huge fan and Sweden lover from Istanbul and always tried to match both of us in Istanbul and now I am in Istanbul as I see you are in Istanbul too! How should I contact you? Your mail address never worked so I've chosen this way to make a comment. Please give me any contact so I can introduce myself with a real name and real words :) Kram! xxx

Svar: Heey haha you can contact me on my facebook if you want to say something. Sevda Yetis


POSTAT AV: FS
Kan du lägga upp Bilder på din farmors lägenhet :)?

Svar: Heej! Jo det ska jag göra när jag lagt in bilderna haha


POSTAT AV: SEREN
Du måste kolla på Kuzey guney!!! Snääällaaa du kommer bli faasssttt

Svar: Jaa jag ska fan kolla på den någon dag jag får tid och är ikapp i alla andra serier jag följer!


POSTAT AV: HEJSAN SEVDA :)
hej sevda,ska åka till Istanbul med några vänner o vill fråga lite om istanbul. Eftersom du har vart på reina vill jag bara fråga dig är det svårt o komma in ???? alltså har hört att folk inte kommer in (alltså att det bara är turkar som kommer in, som är antligen kändisar eller kommer från jätterika familjer).. hörde att det blir problem med vakterna vid dörren.. hörde också att man måste spendera 15000 kr för att inte heller bli utslängd ;S ??? Hört att turkar lär vara sociala alltså att man lär känna mycket folk på såna ställen, är det sant?
Och vilken sida av Istanbul är smartast att bo på så man tar sig lätt överallt?

Svar: Hej ! Det är inte alls svårt att komma in om du är tjej och är turist. Men turister som är tjejer har lättare att komma in än turkiska tjejer. Tyvärr ja så har turkar i Turkiet svårare att komma in om de inte typ ser rika ut och inte spenderar. Det där tror jag inte stämmer. Men det är ju alltid lättare med allt om man har kontakter. Europeiska sidan, beror på vart också. Men det har verkligen allt. Sen är det inte dåligt att bo på asiatiska sidan, bara du bor centralt.

 

POSTAT AV: EDA
Hej Sevda! Jag skulle jätte gärna vilja veta mer om hur det är med det sociala umgänget nere i Turkiet. Känner du att du kommer överens med vänner osv i Turkiet på samma sätt som du kommer överens med vännerna i Sverige? Känner du att du kan umgås med jämnåriga i Turkiet på samma sätt som jämnåriga i Sverige, eller är det något som du måste tänka på? Känner du att kulturen, livsstilen och intressen krockar när ni umgås? (Med tanke på att du är uppvuxen i Sverige). Skulle vara ytterst tacksam för svar, då det skulle underlätta för mig att ha koll på läget eftersom att jag själv tänker flytta till Istanbul nästa sommar. Ta hand om dig sötis! :))

Svar: Heej Eda! De jag känner i min ålder är mest barndomvänner jag kännt sen jag gick i skolan i Turkiet så med de kommer jag jätte bra överens med. Men det känns liite som att tjejer i min ålder är litee barnsligare i Turkiet, än Sverige, vet inte varför men känns bara som det. Jag känner att jag trivs bättre och klickar bättre med tjejer som är mycket äldre i Turkiet. Som tex Fasla min vän i Istanbul. vi är verkligen som att vi är "samma ålder" men samtidigt inte, hon är 7 år äldre och självklart mycket mer erfarenhet i livet men jag känner att jag kan klicka bättre med henne än tjejer i min ålder i Turkiet. Kanske är det också för att hon bott i Sverige och att vi pratar svenska, vet itne. Och sen kan det vara också för att jag är mycket mognare än en vanlig 20 åring i Sverige också. Livstilen krockar inte för att jag har själv levt det livet som mina vänner gör nu i Turkiet, så jag känner mig inte att jag inte "passar in", för det gör jag bra.

Asså det är jätte annorlunda i Turkiet. Det finns så sjuukt mycket olika livstil och människor där. Det beror helt på vart du kommer bo, vilka du kommer umgås med. Det finns största bönderna som inte har koll på nånting och är skit tråkiga att umgås med, som jag aldrig ens skulle kunna klicka med till värsta moderna Istanbul turkar som kanske är lite roligare att va med.

 

POSTAT AV: ANONYM
Hej Sevda! Jag har en liten fråga angående Istanbul, så jag passar på att fråga den eftersom att du är där :) Jag ska mellanlanda i Istanbul 6 timmar, och vill gärna inte tillbringa hela 6 timmar i Atatürk airport, har något tips på vad jag kan göra?

Svar: Heej! Det beror heeelt på vilken tid du kommer, om du kommer vid trafiktiden är det inte ens en ide att lämna foten utanför flygplatsen hahaha. Men om du kommer en bra tid som tex 11 på dagen kanske du kan hinna shoppa i ett köpcenter som ligger nära? Nu kommer jag inte på va de heter..

 

POSTAT AV: ANONYM
Kan inte du visa bilder på nya huset och renoveringen :) ?

Svar: Jo det ska jag göra, när jag lagt in bilderna! :)


POSTAT AV: ASLI
Min vackra, saknar dig när jag ser dina bilder

Svar: Åh saknar dig med canim, får ses snart :*!

 

POSTAT AV: ANONYM
Hur kan din kusin fasla svenska om hon bor o jobbar i turkiet??? :)

Svar: Hon är inte min kusin, hennes familj är familjevänner till oss, kännt de sen jag va liten. Hennes föräldrar är turkar och hon föddes i Sverige och bodde där i 25 år, och nu senaste 2 åren har hon bott i Turkiet, så hon har skit bra svenska, turkiska & engelska! :)

 

POSTAT AV: ANONYM
-.- Är det alvar ?? det låter inte att vara sann , jag är också med turkiskt påbrå, skulle svimmat om jag var i närheten av honom!!

Svar: Haha varför skulle jag ens ljuga om något sånt. Som jag alltid sagt, jag ljuger varken i min blogg eller utanför min blogg. Jadu tro mig jag trodde jag skulle svimma första timmen då jag va med honom hahahah.. blev helt chockad och varm.


POSTAT AV: ANONYM
Du kan fortsätta ljuga gumman !

Svar: Jag skulle inte va så pinsam att ljuga om något sånt, jag förstår att man blir avundsjuk, för det skulle jag själv blivit om någon annan var jag och fick vara med den kvällen och alla roliga händelser. Jag kommer troligtvis träffa de igen nästa gång jag åker till Istanbul, ska verkligen försöka ta kort då även fast jag tycker det är skit pinsamt men vill verkligen ha kort med alla de.

 

POSTAT AV: ANONYM
Hur sätter du upp ditt hår sådär i toffs utan att en massa annat hår sticker ut?

Svar: Jag renkammar helaa håret först med vanlig borste sen vänder huvudet neråt och kammar med svinborste från hårbotten till längderna, renkammar med svinborste hela håret mest botten medans huvudet är upp och ner, sprayar och kammar igen med svinborsten, sprayar, kammar till igen, sen har huvudet rakt och kammar och sprayar och plattar till med handen hårstrån som sticker ut, det ser ojämt ut. Och mitt baby hår som är tro mig skiit mycket haha så sprayar jag och plattar till med handen.

Jag använder ett sjuuuukt bra hårspray, tro mig blev faast efter EN gång jag testa den. Kan inte va utan den nu, tycker alla andra hårsprayar e skit, de känns som vatten när man använt den jag använder nu som heter REF, Reference of Sweden, finns bara att köpa på frisörsallonger, kostar 185kr ska visa kort på den snart så får du se, är övertygad om att du också kommer gilla den!


Kommentarer
Postat av: Selin

Hej Sevda! Ville fråga dig, du var ju i turkiet nu i 3 månader då måste du väl ändå träffat en del killar kanske dejtat eller liksom bara lärt känna? Ser du stor skillnad mellan killarna i turkiet och sverige? Stor eller liten skillnad? Isåfal vad och varför? Föredrar du killarna i sverige eller turkiet? Och en sista fråga är det stor skillnad på turkarna i turkiet och turkarna här? Vilka e bäst typ

2013-11-11 @ 00:50:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0