frågor och svar

POSTAT AV: ANONYM
Ska till Istanbul nästa helg och stanna en vecka .. Ska träna och bl.a. Kollat de gymmet du går på .. Kan jag fråga vad du betalar ? 
Mvh J
Svar: 
Jag betalar ungefär 1120kr per månad, och man kan inte bara ha ett gymmkort i 1 vecka. Du kan däremot komma som gäst gratis max 3 gånger. Det skulle kosta mig 1700kr för bara 1 månads medlemskap. Och blev "bara" 1120kr i månaden för att vara medlem i 3 månader och man va tvungen att betala allt på en gång. Om man binder upp sig i 1 år blir det typ 700kr i månaden och man måste betala allt på en gång då också.

 

POSTAT AV: LALE
- Du MÅSTE gå till Halikarnas när du är i bodrum, fink och vittoria kan jag också rekommendera, juste barlar sokagi också de har skön musik och goda shots haha utelivet är bäst där tycker jag :)


POSTAT AV: LALE
- Oj skrev fel jag menade tekilacilar sokagi :D

Svar: Jaa gud jag har hört bara braa grejjer om de ställerna! Längtar skit mycket till sommaren, när det är bayram i Turkiet åker alla till Bodrum alltså turkarna här, så ska lätt dit då! Kommer bli gaaalet :D

 

POSTAT AV: GUL
Gumman det är så här världen ser ut. På riktigt, ingenting man verkligen vill ha och är värt att få kommer enkelt. INGENTING. Jag vet att jag låter bitter, och det är jag inte. Jag har sen tidig ålder att det gäller att bita ihop och ta sig igenom det. Mellan varje våg är havet lugnt. Njut av det lugna vattnet och förbered dig för de stora vågorna. Det måste vara förjävligt för att det ska vara bra. Man måste må dåligt för att verkligen uppskatta när man mår bra. Alla får sin beskärda del av orättvisan i världen. Förr eller senare. Antingen som dig, i dina unga år. Eller i äldre dagar. Sen finns det de som dör av svält, har 16 cancersystor i hjärnan och efterlämnar två små barn, eller rent utsagt känner sig ovärdiga kärlek och hamnar gång på gång med förjävliga killar. Bit ihop och njut av tiden du lever, på gott och ont för allt är temporärt.
Svar:Du har så sjuk rätt med hela din kommentar! Man måste verkligen må skit för att verkligen uppskatta näär man mår bra.

 

Postat av: sevgi
hangi semt??
Svar: Vill inte säga mer än att jag bor i Sisli.

 

POSTAT AV: MELISSA
Hej!
Jag har några frågor, hur varmt är de i istanbul om 1 månad ungefär? du bor ju i sisli hur lång tid tar de för att komma till nattklubbarna o så? typ som reina ulus29
Svar: Heej! öm runt 20 grader skulle jag tro, det är februari bara nu och det är 17 grader på dagen ! Skit skönt. Beror ALLTID på trafiken.. Utan trafik 10min med taxi, med kanske 20. Bor nära sahil så det går snabbt med trafik också. Ulus29 och Reina har jag aldrig åkt direkt hemifrån till, men skulle gissa på 15 min utan trafik.

 

POSTAT AV: AZRA
Kan du inte snälla säga vem din killkompis är som är känd?:D skit i de som inte tror haha, deras problem!
Hoppas allt löser sig, kram <3
Svar: Får typ inte skriva hans namn i min blogg för han vet att jag har blogg..
Tack så mycket!

 

POSTAT AV: FS
vad intressant att studera utomlands! vad är det för kurs/utbildning-ar du får läsa i Turkiet? :)
Svar: Jag läser upp min turkiska i ett universitet här för bara språk. Jag läser 1 kurs per månad, så det blir svårare och svårare och man måstesjälvklart klara alla prov och så för att få gå vidare till svårare kurserna.

 

POSTAT AV: ELIN
Hej! tänkte bara fråga vad det är du pluggar i Istanbul, om du pluggar universitet- isåfall vad hade de för antagningskrav? Jag är så himla sugen på att studera i Istanbul, men är lite orolig för mina betyg är inte de bästa, så jag vill veta vad de har för krav för att kunna studera där. Skulle bli så himla glad för svar! Jätte fin blogg du har, kram!
Svar: Heej Elin! Jag pluggar upp min turkiska i universitet. För språk har de i Turkiiet inget antagningskrav bara du betalar. Men om du vill ha stöd från Sverige från CSN behöver du bara ha 2000poäng godkänt ifrån gymnasiet och ha G i engelska A och G i det språket du ska läsa. Om du vill gå på de rikaste bästa skolorna i Turkiet som kostar sjukt mycket pengar så måste du ha bra betyg ooch väldigt mycket pengar. Men har höört att om man har svenska betyg så spelar mest bara pengarna roll tror jag haha och det är enklare för oss att komma in tyyydligen.. Men du kan bli erasmus student om du läser någon linje i Sverige kan du bli utbytes student i 1 halvår gratis i värsta lyxigaste bästa skolan som igentligen e skit dyr häär. Och eftersom att de flesta som är erasmus väljer Usa och sånt så om du har tur att mågna inte vill till just Istanbul och du är en av de få kommer du få bli erasmus även fast du inte har värsta bra betygen, annars går de efter de som har bäst betyg. Men tyvärr så är inte de normala gratis skolorna här såå bra, alltid bäst att gå i privata som kostar skit mycket.
Tack så mycket!

 

POSTAT AV: Sule
Motgångar i livet möter vissa mer än andra. Även hur mycket motgångar du än har så borde du inte ge upp dina drömmar. Tänk så mycket du gått igenom, tänk så mycket du klarat av, så mycket sorg som du klarar av att bära på. jag hoppas allting går din väg Sevda, lycka till med flytten.
Svar: Tack för din fina kommentar du har så rätt! Tack så mycket !!

 

POSTAT AV: KHAFA
Tjo Sevda jag hittade din blogg av en slump och jag e också halv turk o halv svensk (pappa turk mamma svensk) och jag har en fråga till dig räknas vi som halv blattar för det var ett inavel som kallade mig det och undrar ifall du vet vad vi är för jag har haft identitets problem och får höra olika saker hela tiden både positiva och negativa och undrar ifall du kan ge mig svar på min fråga som lyder:vad är vi för något?
Svar: Heej hahahha jaduu halv blatte antar jag :P. Vi är ju halv svenskar och halv turkar så vi är liksom både och.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0