svar på en fråga

POSTAT AV: YASEMIN
Hej jag är helt chockad av att läsa din blogg om istanbul jag har själv sen 10 år velat flytta till ıstanbul. är född här mamma finsk och pappa Turk.jag har nu funderat på att verkligen förverkliga allt och bara dra plugga nåt där kanske börja me turkiska för min är sjukt dålig. vad gjorde du där pluggade du? skulle vara kul att veta lite

2015-12-04 @ 00:29:38

Svar: Hej! Var roligt att du också tänkt på att flytta dit! Du kommer verkligen uppleva mycket spännande nytt där! Första månaderna hade jag fullt upp med min lägenhet där samt reste runt medans då jag "fick ledigt". Sen pluggade jag bara turkiska i ett Universitet för språk i 5 månader (5 kurser). Gick i skolan 9-13 varje dag. Det kostade ungefär 6000kr per kurs för utlänskar tror jag och 3000kr per kurs typ om man hade turkiskt legg. Jag var jätte nöjd med mina lärare och skolan, turkiska kurserna gav mig mycket. Sedan resten av månaderna reste jag bara runt och leeevde livet och mådde väldigt bra kan jag lova dig!! Ångrar inte en sekund att jag gjorde den upplevelsen, man växer mycket som människa att flytta utomlands, ensam speciellt!

Du kan ju göra som mig att plugga i språkskola några månader innan du börjar ett program kanske eller plugga vanliga kurser /program på Universitet så kan du ju bara läsa på engelska ifall du har en bra engelska? Du kommer in ganska lätt i Turkiet i Universitetet, du visar betyg och sen gör du bara ett stort engelska test om jag inte minns fel och de kollar på hur bra engelska du har, om den är tillräcklig får du börja direkt på ett program, om den inte är tillräcklig får du gå "hazirlik" som det heter, förberedelse termin eller år för att förbättra den så du lättare senare kan klara av att läsa ett program som är på engelska då. De bra fina skolorna får du räkna med att betala ungefär 50.000kr per år men turkarna där får betala 100.000 så det är ju halva priset för oss!Turkiska kommer du lära dig med tiden, du kan ju gå på turkiska språkkurser i skolan de brukar erbjuda eller bara privat utanför skolan!


Kommentarer
Postat av: Seyde

Får man lov att fråga vilket universitet du läste på?

2016-05-17 @ 00:05:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0