svar på en fråga.

POSTAT AV: ANONYM
Hej Sevda, hitta din blogg när jag googla om språkkurser,du har tydligen läst turkiska och fått csn tror jag,vill också lära mig det coola språket (haha Kivanc) så jag undrar vad skolan hette?Var de lätt,svårt?Hur blev du antagen? Vilka dagar gick du? Och fick du csn,sökte du innan du åkte eller när du var i Turkiet?
Skall du flytta till Turkiet eller? Vad tänker du söka in till och har du planer för att åka till Turkiet om du inte lyckas komma in? Många frågor men skulle bli glad du berätta lite om skolan :)

2015-02-24 @ 12:24:18

Svar: Hahaha jag dör, klart man vill lära sig för hans skull! ;) Skolan hette Ankara Universitesi Tömer och låg i istiklal caddesi i Taksim, så väldigt centralt och bra! Det va ett universitet men Tömer då va för bara språk på Universitets nivå. Alltså nja inte så svårt, speciellt för mig som kunnat flytande förut var det lättare ju än för de som aldrig kunnat ett ord. Tror alla kan bli antagna bara det finns plats och du betalar ju. Jag gick varje mån-fre 09:00 - 13:00 i 5 månader, så det va skönt att sluta tidigt så man hade hela dagen fri. Sen hade man läxor nästan varje dag, och prov och redovisning slutet av varje månad. En kurs var en månad, om man gick 100% vilket jag gjorde.

Man får göra flera prov i början för att de ska veta hur mycket du kan och därefter placerar de dig i den kurs på den nivå du är i. Om du inte kan knappt ens ett ord så säger du bara det och de placerar dig från nivå 1 direkt. Lärarna är jätte bra och snälla och alla klasser är jätte blandade, mest araber, ryssar och kineser var det i min skola haha.

Jag sökte in typ 2 månader innan för att vara 100%. Ja jag fick studiebidrag för att jag pluggade. Nej inget är bestämt alls, men allt beror på hur mitt liv ser ut om 3-5 år. Jag kommer söka in i Sverige, International business & management som det ser ut just nu, är inte 100 än.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Tack för den fina utvecklade svaren Haha ja Kivanccc <3 så het turk, bra de finns ryssar o internationell :)men ja Tackk igen och lycka till med allt.Grymm blogg och grymm turkisk tjej :)

Svar: Hahah det va inget :)!! Jaa visst är han haha. Tack så mycket och detsamma! Hoppas du blir nöjd. Tack så mycket :)
Sevda

2015-02-26 @ 00:04:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0